nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SEZONA STAJE U 90 MINUTA, UZ NAVIJAČE DO OPSTANKA

Turbulentna sezona se približila kraju. Ostaje još samo završni čin, još samo jedna epizoda, u koju fudbaleri Mladosti bez obzira na sve što se dešavalo u poslednjih nekoliko meseci ulaze u povoljnom položaju jer sve od njih zavisi. Opstanak imaju na talonu, a u nedelju 3. juna sve to valja odbraniti.

Na stadion kraj Dunava u poslednjem kolu sezone 2017/2018. u okviru Vojvođanske lige – grupa „Sever“ dolazi Preporod iz  Novog Žednika, ekipa koja sa timom Mladosti iz Turije deli poslednje mesto na tabeli sa 29 osvojenih bodova. Apatinci imaju 30 bodova i jasno je da gostima „igra“ samo pobeda.

Ipak o kalkulacijama se u redovima „crvenih đavola“ i ne razmišlja. Mladost želi da pobedom okonča sezonu protiv tima od kojeg je objektivno kvalitetnija u svakom smislu, individualno, timski, fizički…

Forma Apatinaca je u usponu, u poslednjih pet mečeva, ostvarene su četiri pobede, sve četiri bez primljenog gola, a potvrda uspešnog proleća trebalo bi da stigne u nedelju. Podsećamo da je Mladost na polusezoni bila poslednja na tabeli sa samo 9 osvojenih bodova, dok bi prolećni saldo eventualnim trijumfom u poslednjem kolu iznosio, tj. došao do cifre od 24 osvojena boda (ukupno 33).

Iz uprave kluba pozivaju sve ljubitelje fudbala i navijače nekadašnjeg superligaša da podrže ekipu u najvažnijem meču sezone. Početak utakmice zakazan je za 17 sati.

Rajko Bošković