petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SINOĆ ZAVRŠEN TURNIR U MALOM FUDBALU „APATIN 2018/19“ – UBEDLJIV TRIJUMF PADRINOSA

SVI UČESNICI ZASLUŽUJU POHVALE – ORGANIZACIJA I SUĐENJE NA ZAVIDNOM NIVOU

Pobednici turnira, ekipa Padrinosi

Finalnom utakmicom između Padrinosa i Savulje, nakon 13 dana igranja, završen je zimski turnir u malom fudbalu „Apatin 2018/19.“ Naslov prvaka, više nego zasluženo, ponela je ekipa Padrinosi koja je superiorno završila turnir ostvarivši sve pobede. Pristup igri, ponašenje i krajnje profesionalni odnos prema sponzoru čije boje brane, samo su deo pozitivnih osobina momaka koji su pokazali svu lepotu malog fudbala.

Na startu ovog izveštaja mora se naglasiti da je organizator doneo odluku da se pri izboru najboljeg igrača i golmana u obzir uzimaju isključivo oni fudbaleri koji su igrali tokom čitavog turnira, a kod strelaca su se brisale utakmice protiv ekipa koje nisu prošle u grupnoj fazi. Samo su se računali golovi protiv ekipa koje su ušle u 1/4 finale, plus susreti iz 1/4, 1/2 i finala. Na taj način sprečen je često nerealan žreb i odustajanje pojedinih ekipa, što je uticalo na regularnost.

Centralne figure finalne večeri bili su Miroslav Paunović i Srđan Vuković strelci po dva pogotka. Vuković je postao prvi strelac, ali je Paunović ostao uskraćen primata najboljeg pojedinca, jer nije ispunjavao predhodno pomenuti uslov, pa je laskavo zvanje najboljeg pojedinca turnira opravdano otišlo u ruke njegovog ekipnog druga Slobodana Bojića. Za najboljeg golmana proglašen je Dejan Jeličić (Savulja). 

Miroslav Paunović (crni dres) sa dva pogotka obeležio finale

Susret za treće mesto pripao je Otpisanima, ali je bio uzbudljiv i u jednom trenutku neizvestan, a za to su zaslužni igrači pobedničkog tima jer su nakon vođstva od 3:0 dozvolili Česmi invest da golovima Petra Bursaća smanji na 3:2. To nije bilo dovoljno, jer je Denis Benjak svojim drugim golom minut pre kraja postavio konačnih 4:2.

Veterani, Picerija Zamak

Veterani su takođe bili na visini zadatka. U susretu za treće mesto APA Pivara savladala je Česmu invest sa 3:2, a u finalu je Picerija Zamak bila ubedljva i savladala je Zaboravljene sa 7:1. Najbolji golman je Branislav Milojičić (Picerija Zamak), strelac Bojan Medić (Zaboravljeni), a najbolji igrač Goran Bačić (Picerija Zamak). U finalnoj utakmici pored Bačića sjajan je bio i Damir Bogunović, međutim i on je odigrao samo dve utakmice tako da se njegov učinak nije svrstavao u konkurenciju za najboljeg igrača.

Kadetsko finale između Česme invest i OFK Mladost 1:0, odlučeno je pogotkom Nemanje Vidakovića koji je sa tim golom doneo svojim drugovima titulu prvaka, a sebi zvanje najboljeg strelca. Najbolji golman je Aleksa Majstorović a najbolji igrač Vladimir Bačić svi iz pobedničke Česme invest. Treće mesto osvojila je ekipa Zlatara Anais, jer se El Brako nije pojavio.

Slika za sećenje, pioniri

Finalno veče otvorili su najmlađi učesnici utakmicom za treće mesto. Bjonda je savladala Sirovce sa 11:0, a u finalu su se našli Nelkorp i Sporting. Mada je reč o mališanima prikazana igra jednog dela dečaka ohrabruje i nagoveštava nove majstora sa loptom. Nešto stariji fudbaleri Sportinga savladali su Nelkorp sa 4:1. Za najboljeg golmana proglašen je Jovan Trifković (Sporting) po devet postignutih golova turnir su završili Vladimir Zanze (Nelkorp) i Veljko Kaurin (Sporting), pa je organizator odlučio da ravnopravno ponesu epitete najboljih strelaca, dok je za najboljeg igrača proglašen Nemanja Stupar (Sporting).

Svakako da treba napomenuti da su se tokom finalne večeri pojavili „Bastini prijatelji“ koji su u znak sećanja na dr Mladena Bastu, inače velikog zaljubljenika u sport i prijatelja većine građana apatinske opštine, odigrali memorijalnu utakmicu.

Sudije Miodrag Rakić i Aleksandar Katalinić

Za kraj ovog izveštaja mora se dotaći suđenje. Teško da se može odigrati jedna utakmica a da neko ne nađe zamerku na delenje pravde, ali opšti utisak je da su Miodrag Rakić i Aleksandar Katalinić odlično odradili svoj posao, kao i ostale sudije koje su se pojavile na turniru. Organizacija zaslužuje visoku ocenu, a to se isto odnosi na domećine u hali koja je uvek bila čista i zagrejana, pa na adresu  Radomira Radujka i ostali zaposlenih sve pohvale.