petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SJAJAN USPEH MLADIH FUDBALERA MLADOSTI

OSVOJENO PRVENSTVO „INETNACIONALER JUGEND TURNIR KREIS“

Mladi fudbaleri apatinske Mladostu, uzrasta 2002. i 2003. godište osvojili su naslov prvaka na velikom međunarodnom turniru IJT. Oni su minulog vikenda gostovali u Austriji, u Adlwangu, nedaleko od Linca, gde su kao jedini predstavnici Srbije ostvarili rezultat vredan pažnje. Naime, mladi Apatinci su u svojoj grupi imali čak 18 ekipa iz 13 različitih zemalja, a odigrali su sedam susreta od koji su pet rešili u svoju korist i dva puta su remizirali uz impozantnu gol-razliku 12 datih i samo četiri primljena pogotka.

Primaju pehar za prvo mesto

Na putu do pobedničkog pehara nade apatinskog fudbala pobedili su predstavnike Mađarske 2:0, Češke 3:2, Poljske 2:0, Austrije 2:1 i Italije u finalnom trianglu sa 2:0, a jedino su po bod uspeli da im „otkinu“ Nemci 1:1 i Holanđani 0:0. Ekspedicija od 15 članova, igrči i dva trenera Branko Bursać i Slobodan Bačić na najlepši mogući način su prezentovali našu opštinu, ali i čitavu državu, jer su dobili pohvale od strane domaćina na fer i korektnom ponašanju.

Treneri Slobodan Bačić i Branko Bursać

-Ne pamtim kada sam bio toliko srećan kao ovoga puta. Dečaci su nadvisili sebe, ginuli za svaku loptu, bili pravi sportski ambasadori našeg grada, a sve u fer i više nego korektonom ponašanju. Ovaj turnir ću pamtiti do kraja života. Sve je organizovano besprekorno, a posebno se moramo zahvaliti našem drugu i nekadašnjem igraču Mladosti Goranu – Bati – Basariću koji nam je omogućio da se pojavimo na ovakvom skupu, priča svoje utiske sa turnira trener Slobodan Bačić i dodaje:- Nije mala stvar biti najbolji u ovako jakoj konkurenciji. Usput smo nastupali pod državnim grbom, što je dodatna obaveza. Dogovorili smo se da želimo ostaviti dobar utisak i na kraju smo to ostvarili. Drago mi je zbog mladića koji su uspeli nešto što se ne osvaja svaki dan, a i zbog Bate Basarića koji je bio ponosan na nas. Radovao se svakom našem golu i bio deo pobeničkog tima.

Treba li ovome još neki komentar, sem najiskrenije čestitke za vrhunski uspeh. „Klinci“ vi nagoveštavate bolje sutra za apatinski sport, a vašim trenerima poruka da njihov rad nije bio uzaludan. Bravo!