petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SJAJNI NASTUPI APATINSKIH ATLETIČARA NA KRAJU SEZONE

Dve pobede Đure Borbelja u dva dana, pobede Milice Zanze i Nemanje Kovačevića, bronza Miloša Drekovića na mitingu u Beogradu, srebro Zorana Radičanina na maratonu u Novom Sadu

Mladi atletičari iz Opštine Apatin članovi AK Apatin Apatin (četiri takmičarke i dva takmičara) i AK Omladinac Prigrevica (dve takmičarke), imali su sjajan nastup na 2. Beogradskom atletskom trofeju, koje je u organizaciji Atletskog kluba BAK realizovano u atletskoj dvorani na Vojnoj akademiji u nedelju 08.12.2019. godine.

Na ovom sjajnom takmičenju je nastupilo preko 500 mladih atletičara, pobede i odbranu titule od prošle godine ostvarila je sjajna Milica Zanze koja je istrčala odličnu trku na 50 metara i sa rezultatom 7 sekundi i 95 stotinki, ispred drugoplasirane domaće predstavnice Ksenije Milosavljević (8.27 sekundi) i predstavnice Čačka Nađe Paunović (8.42). Rezultat koji je Milica ostvarila, je najbolji rezultat u celoj godini u Srbiji u svom godištu, takođe drži i najbolje vreme na 60 metara.

Opet prva, Milica Zanze bez premca

Pobedu je odneo i Nemanja Kovačević (2009. godište) u disciplini bacanje medicinke sa rezultatom 8 metara i 16 centimetara, ispred dva takmičara iz Smedereva, Nikole(6.80 m) i Đorđa Ribak (6.38 metara). Sjajan nastup na takmičenju imao je Miloš Dreković (2009. godište), koji je u trci na 50 metara osvojio bronzanu medalju sa rezultatom 7 sekundi i 81 stotinka. Elena Ćopić (2009. godište) zauzela je 13. mesto u disciplini 50 metara sa rezultatom 8.50 sekundi. Jovana Kuridža (2013. godište) zauzela je 10. mesto u skoku u dalj iz zone u kategoriji dece 2012. godište i mlađe sa rezultatom 2,55 metara, njena sestra Jelena Kuridža (2010. godište) osvojila je 13. mesto u svojoj starosnoj kategoriji (2 metra i 81 centimetar).

Članice AK Omladinac Prigrevica imale su odličan nastup i bile blizu osvajanja medalja, Dragana Popović (2009. godište) u disciplini 50 metara, osvojila je 5. mesto sa rezultatom 8.05 sekundi, dok je Tamara Rakas (2010. godište) osvojila je 6. mesto u trci na 200 metara (33 sekunde i 99 stotinki).

Sa pravom ponosan na svoje učenike, trener mladih atletičara apatinske opštine Bojan Tomašević

Tokom vikenda odličen rezultate ostvarili su i seniori AK Apatin, Đuro Borbelj odneo je dve pobede u dva dana, u subotu je slavio na trci na 10 kilometara koja je u organizaciji AK Loznica održana na Ceru, dok je u nedelju pobedio na 21 kilometar i 97 metara, na tradicionalnom reciklažnom maratonu u Novom Sadu, čiji je organizator ARK Fruška Gora Novi Sad. Na reciklažnom maratonu u disciplini na 42 km i 195 metara, vicešampionsku titulu osvojio je Zoran Radičanin. Sjajne rezultate u polumaratonskoj trci imali su i ostali članovi AK Apatin, Nemanja Đurić i Živa Vijoglavin koji su oborili lične rekorde.

Na nedavno održanom Prvenstvu Srbije u maratonu članovi AK Apatin imali su zapažene rezultate i dostojno reprezentovali AK Apatin, najuspešnije bio Željko Končar koji je sa rezultatom 2 sata, 46 minuta i 57 sekundi, osvojio peto mesto, Dušan Momić je bio sedmi (3 sata 8 minuta i 25 sekundi), Miroslav Pešić je na svom debitantskom nastupu u maratonu osvojio deveto mesto, istrčavši rezultat 3 sata 27 minuta i 16 sekundi), svoj poslednji nastup u dresu AK Apatin imao je Novica Stojanović koji u prelaznom roku prelazi u AK Panonija Pančevo, osvojivši 16. mesto (3 sata 42 minuta i 9 sekundi), Željko Peković osvojio j 17. mesto (3 sata 42 minuta i 27 sekundi).

Prošlog vikenda održan je prekogranični ultramaraton Baja-Sombor 48 kilometara, čiji je tehnički organizator bio ARK Somaraton, na kojem su odličan nastup imali takmičari iz Dobro jutro Apatine, treća mesta osvojili su ženska štafeta Marija Bubalo i Jasmina Kljajić i miks štafeta Zoran Rakić i Darija Amanović.

Istog vikenda kad je realizovan ultramaraton, održani su dani atletike u Kragujevcu, gde su Atletski klub „Apatin“ predstavljali Goran Čegar, Predrag Vejin i Sreto Ilinčić.