nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SLOBODA (NOVI KOZARCI) – RADNIČKI 1912 1:1 (1:0)

Fudbaleri somborskog Radničkog 1912 novu takmičarsku sezonu 2020/21 u Srpskoj ligi Vojvodina startovali su sa jednim bodom. Ne može se reći da su osvojili taj bod, već bi prikladnija konstatacija moglo biti da su u ovom duelu izgubili dva boda. Somborci su bili bolji tim, stvorili nekoliko izglednih prilika, ali su se sve kockice sreće poklopile domaćinu koji je prezadovoljan konačnim ishodom.

Radnički 1912 nije najbolje otvorio susret, pa su domaći igrači u 19. minutu preko Nikole Galića poveli sa 1:0. Strelac vodećeg pogotka našao se sam ispred Ićitovića i pravo je čudo da ga niko nije markirao, odnosno da je dobio priliku da neometan primi loptu na oko 7-8 metara od golmana Somboraca i nije mu bilo teško da pogodi desni donji ugao Ićitovićevog gola. Nakon toga kreće inicijativa fudbalera somborskog trećeligaša, ali i serija promašaja u kojima je prednjačio Darko Terzić kome je u odlučujućim trenucima sreća okrenula leđa, pa je u nekoliko navrata lopta završavala tik iznad prečke. Do izjednačenja Somborci dolaze u 68. minutu preko Mihajla Goronjića koji se idealno snašao u šesnaestercu domaćina i poslao loptu u mrežu.

I tu je kraj fudbala u Novim Kozarcima, jer tada na scenu stupa arbitar Tomislav Mudrinić iz Bačke Palanke. Verovatno nesvesno ili bi se moglo pre reći u neznanju, on gubi sve konce iz ruku i dozvoljava da se domaći igrači svakih par minuta izležavaju i odugovlače vreme, tako da prave igre nije ni bilo. Ipak, i u takvim okolnostima fudbaleri Raničkog 1912 bili su bliži pobedonosnog gola, međutim ovoga puta su platili danak trenutku neopreznosti i olako primljenom pogotku. Svakako da treba napomenuti da je arbitar Mudrinić iz igre isključio domaćeg igrača Spahića i Somborca Davida Kneževića u 69. minutu.

U nerednom kolu koje se igra u subotu, Radnički 1912 je domaćin Borcu iz Sakula.