subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SLOBODAN BAČIĆ BAČO PONOVO NA KLUPI MLADOSTI

BAČIĆ ZA SPAS

Poslednja tri kola u Vojvođanskoj ligi Sever za fudbalere apatinske Mladosti su borba za goli život. Naime ekipa se nalazi na začelju tabele i preti joj ispadanje iz lige. Da bi se uhvatila neka slamka spasa potrebni su bodovi u narednim susretima, pa je doneta odluka da se na mesto trenera umesto dosadašnjeg Zorana Stamenića postavi Slobodan Bačić.

Ovakva odluka je donekle očekivana, tim pre jer je ekipa zapala u velike probleme i ne vidi se način da izađe iz krize bez nekih radikalnih promena. O trenerskim kvalitetima Bačića suvišno je govoriti, ali se postavlja pitanje koliko je on moćan da učini bitniji pomak sa ekipom koja je u evidentnoj krizi i koja je odavno izgubila borbeni duh. Danas će igrači imati prvi ispit na kojem ne smeju pasti, jer sve sem pobede u duelu sa komšijama iz somborskog Radničkog bila bi overena viza za niži rang takmičenja.

Susreti protiv Radničkog oduvek su bili nešto posebno i tu nije trebao dodatni motiv, a ovaj dolazi u specifičnim trenucima. Sada je prilika da se Apatinci dokažu i iz sebe iscrpe poslednji atom snage, kako bi produžili nadu za spas. Mada su u poslednje vreme često znali da razočaraju najvernije navijače, za očekivati je da danas stadion bude dobro popunjen i da uz podršku pristalica kluba igrači ostvare pobedu. Ako svaki pojedinac koji danas doboje priliku da obuče dres sa klupskim grbom ostavi srce na terenu, shvati da igra za naraštaj koji dolazi, ujedno mora da zna da će na grudima imati simbol kluba koji je nekada bio ponosom apatinskog fudbala, a to znači da brani čast cele opštine.