utorak, 26 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SLOGA OSTALA BEZ OKOSNICE TIMA, ALI NEMA PREDAJE

Iz Fudbalskog kluba Sloga Čonoplja tokom prelaznog roka nisu stizale nikakve informacije oko eventualnih prelazaka igrača u druge klubove, a nije se pouzdano znalo ni ko će prići ovom trećeligašu. Poslednji dan fudbalske pijace doneo je mnogo problema, jer je klub ostao bez okosnice tima koji je nakon jesenjeg dela sezone uspeo da se plasira oko sredine tabele Srpske lige Vojvodina.

-Klub su napustili Vuković, Bojić, Makar i Bajčev koji su prešli u FK.Bratstvo 1946 iz Prigrevice, Stojaković i Grgić su otišli u FK.Radnički 1912 iz Sombora Cvetković u Mađarsku, Stanković u FK.Tekstilac iz Odžaka, Rančić u Omladinac iz Bukovca, za sada se ne zna gde će Simić i Lazić. Iz ovoga se može videti da nas je napustila skoro cela postava koja je bila nosilac igre, kaže sekretar kluba Mirko Ninković.

Ostali uz Slogu, Vemić, Ninković i Konjović

U jednom trenutku se činilo da će, zbog velikog odliva igrača, Sloga biti u situaciji da ozbiljno razmišlja o svom statusu, ali je Uprava Sloge na čelu sa predsednikom kluba Koberskim, “zasukala rukave” i odradila ogroman posao.

-Vernost klubu, u ovoj veoma teškoj situaciji, na čelu sa trenerima Jokanovićem i Lazarevićem, produžili su: golmani Bulović i Šepić, potom igrači Rebić, Milošević, Vukas, Vemić, Mančić, Sapozničenko, Peruničić uz kapitene Vidovića, Ninkovića, Purića i Konjovića, a došli su povratnici, Đorović (Tisa iz Adorjana) Grgić ( Radnički 1912 iz Sombora), potom novajlije Dejanović ( ŽAK Sombor), Mitrović, Kolarić, Mazinjanin (FK.Radnički Sombor), Marić ( FK.Hajduk Kula), Jovanović ( FK.Tekstilac Odžaci). Ovim putem želim da naglasim da su uz klub ostali naši verni prijatelji i u mnogo slučajeva finansijeri Dejan Tepavac Tepkos i naš internacionalac Miloš Kosanović koji nam daju podršku u radu i čije prisustvo nam puno znači, naglašava Ninković.

Nema sumnje da je pred novim timom Sloge težak zadatak da sačuva status srpskoligaša, jer će u nastavak sezone ući sa dosta izmenjenim sastavom gde će treneri imati ozbiljan zadatak da ukomponuju mladost i iskustvo.