četvrtak, 16 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SMENA NA KLUPI TEKSTILCA IZ ODŽAKA – BAČIĆ ZAMENIO ĆIRIĆA!

Zoran Ćirić i njegov prvi saradnik Dragan Dakić, neće više sedeti na klupi Tekstilca iz Odžaka, članu Vojvođanske lige „Sever“. Uprava kluba i dvojica, sada već bivših trenera, su se sporazumno dogovorili o prekidu saradnje. U javnosti se takva odluka i očekivala, posle neočekivanog poraza u poslednjem kolu, kada su „plavo – beli“ u Lovćencu, poraženi minimalnim rezultatom 0:1 od Njegoša.

-Analizirali smo sve što se događalo minule jeseni. Bio je to otvoren i iskren razgovor nakon kojeg smo kolega Ćirić i ja doneli odluku da se povučemo, što je u ovom trenutku i najbolja odluka za klub. Ćirić će i dalje voditi Školu fudbala, dok ću ja biti na raspolaganju na nekim drugim poslovima, kao što sam to činio, pre nego što sam dobio priliku da vodim ekipu sa klupe u prošloj sezoni. Minule jeseni sam bio Ćirićev saradnik, pa smo se trudili da ostavrimo što bolje rezultate. Nismo dobro počeli sezonu, ali je onda usledila odlična serija koja nas je dovela u situaciju da budemo ozbiljni kandidati za prvo mesto- objašnjava Dakić.

Dakić i Ćirić

Da li se mogao izbeći poraz Lovćencu?

-Mogao je i morao se izbeći. Imali smo pet zrelih prilika koje nismo iskoristili. Usledila je kazna i ostali smo bez vrlo značajnih bodova, tako da smo jesen završili na trećem mestu, sa tri boda minusa u odnosu na vodeće Vojvodinu i Bajšu. Rukovodstvo će narednih dana doneti odluku koga će angažovati umesto nas. Ima pet- šest kandidata, pa ćemo videti ko ko će dobiti priliku da vodi ekipu u prolećnom delu. Mi ćemo biti tu da pomognemo koliko možemo, jer borba za prvo mesto nije gotova. Treba odigrati još 17 utakmica u kojima su moguća svakojaka iznenađenja- ističe Dakić, koji je pre nego što je seo na klupu, godinama unazad finansijski pomagao Tekstilcu. Tako će biti nadalje- kaže ovaj fudbalski radnik.

Rukovodstvo Tekstilca brzo reagovalo!

Posle sporazumnog razlaza sa šefom struke Tekstilca, Zoranom Ćirićem i njegovim prvim saradnikom Draganom Dakićem, rukovodstvo Odžačana reagovalo je vrlo brzo. Čelnici  kluba dogovorili su se da na proleće „plavo- bele“ vodi Slobodan Bačić iz Apatina. Bačićev poslednji angažman bio je u Hajduku 1912 iz Kule, koji je vodio u većem delu jesenje sezone.

Slobodan Bačić

Mi smo se iskreno zahvalili našim dosadašnjim trenerima koji su uradili dosta, da završimo na visokom trećem mestu. Morali smo brzo reagovati kako bi rešili vrlo osetljivo pitanje trenera. Opredelili smo se za Bačića, koji uživa visok ugled u fudbalskim krugovima. Bio je odličan igrač Mladosti iz Apatina i Hajduka, kada su te ekipe bili članovi Super lige. Po završetku igračke posvetio se trenerskoj karijeri. Do sada je radio u više klubova i imao dosta uspeha. Treba nam upravo takav stručnjak i čovek koji insistira na ozbiljnom radu i discplini. To je njegova trenerska filozofija kojom je sebi stvorio lep ugled u javnosti – kaže Veselin Ćurković, član uprave Odžačana.

Hoće li biti pojačanja u zimskoj pauzi?

Moraćemo se narednih dana posvetiti i tim poslovima. Mi smo jesen završili na trećem mestu sa tri bioda minusa u odnosu na vodeću Vojvodinu i Bajšu. Ne odričemo se borbe za ulazak u viši rang. Zbog toga ćemo morati pojačati igrački pogon. Videćemo da li ćemo te igrače naći u našoj opštini ili ćemo ih potražiti u susednim. Stupili smo već u pregovore sa pojednim igračima, pa ćemo nastojati narednih dana da te poslove i okončamo – objašnjava Đurković.