utorak, 26 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SOMBORCI SLAVILI U ODŽACIMA

Tekstilac- Radnički 1912 Sombor 1:2 ( 0:2)

Odžaci. Gradski stadion. Sudija: Nemanja Vasiljević ( Odžaci)

Strelci: Potkozarac 54. min. (Tekstilac), a Šveljo 30, Antunić 33. minut (Radnički)

Tekstilac: Brać, Stokić, Prelić, Svitić, Simović, Liščević, Stanković, Pavlović, Đokić, Galić, Potkozarac. Igrali su još: Dakić, Simić, Stevanović.

Radnički 1912: Pehilj, Goronjić, Janković, Radovanović, Stojaković, Slavuljica, Dučić, Antunić, Avdić, Šveljo, Pjoštas. Igrali su još: Ićitović, Tomić, Despotović, Goranović.

Brzom i efikasnom igrom gosti iz Sombora su krunisali svoju premoć sa dva pogotka u prvom poluvrmenu. Pre nego što su postigli prvi gol u dobroj prilici se našao Antunić u osmom minuta, kada je sa desetak metara iskosa pucao po zemlji a Brać je dobrom intervencijom sačuvao svoju mrežu. Sredinom ovog dela susreta Svitić je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudija je bez dvoumljenja pokazao na penal, Avdić je slabo pucao tako da je dao priliku Braću da se još jednom istakne. Pet minuta kasnije usledila je brza kontra gostiju po desnoj strani, Antunić je centrirao pred gol domaćina a Švelji nije bilo teško da je iz blizine pošalje u mrežu. Dva  minuta docnije u šansi se našao Galić , ali je njegov šut iz blizine završio pored gola. Odžačani su za ovaj promašaj bili kažnjeni već u sledećem napadu. Usledila je još jedna brza kontra, ovog puta je to učinio Avdić po levoj strani, sledi njegov centrašut a na loptu je natrčao Antunić i sa desetak metara spakovao je u mrežu – 0:2.

U drugom delu ekipa Tekstilca je zaigrala nešto bolje, pa su Pavlović i Potkozarac u prvim minutima ovog dela pokušali da iznenade mladog Pehilja, koji je dobrim intervencijama sačuvao svoju mrežu. Samo koji trenutak kasnije brzonogi Goran Potkozarac je iskosa sa desetak metara zatresao mrežu Radničkog- 1:2. Do kraja utakmice gosti su imali dve prilike da uvećaju svoje vođstvo, ali je šuteve Radovanovića i Antunića, pouzdani Bojan Brać uspeo da zaustavi.