subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SOMBORSKI ŽAK U GRUPI KANDIDATA ZA NAJVIŠI PLASMAN U PODRUČNOJ LIGI

ŽAK-BORAC 46 (Obrovac) 1:0 (0:0)

Pobedonosni gol Radivoja Stankovića u 90+5 minuti meča

I posle sedamnaest odigranih kola u Područnoj Ligi Sombor, lista kandidata za najviši plasman i dalje je šest, i svi oni zajedno čine takmičenje u ovome rangu napetim i zanimljivim.
Među kandidatima je i ekipa somborskog ŽAK-a, koja je do nova tri boda stigla bukvalno u poslednjim minutama sudijske nadoknade na utakmici sa Borcem 46 iz Obrovca, u čijem džepu je bio bod do onog trenutka dok najbolji strelac Lige Radivoj Stanković, devetka ŽAK-a, nije pogodio mrežu svoga gosta, i doneo neopisivu radost klubu kraj pruge u Somboru.
Od ostalih kandidata iz gornjeg doma, Stari Grad je doneo bodove iz Odžaka (0:2). Krila Krajine su slavila kući ((2:1) protiv Hercegovca, a Slavija iz Bača je bila bolja u Kuli (1:3). Podbacila je Vojvodina iz Tovariševa, jer je kući poražena od Lipara (1:3), a kiksnuo je i Rusin, igrajući nerešeno sa Radničkim iz Ratkova pred svojim navijačima.
Razlika u bodovima između prvog Starog Grada i šestog ŽAK-a je 4 boda, a upravo njihov međusobni meč u narednom kolu može još više da zapetlja stanje na tabeli. Somborci sa posebnim motivom putuju u Bačku Palanku, jer žele revanš za jesenji poraz na svom terenu sa narednim rivalom, a ujedno ne žele da prekinu niz bez poraza, dug četrnaest kola.

V.Janković