četvrtak, 16 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

«SPARTAKOVA NAGRADA» DODELjENA GORANU ČEGARU

Odlukom Upravnog odbora Sportskog saveza Vojvodine, dobitnik prestižne nagrade u kategoriji Sportski radnici za 2020. godinu je Apatinac Goran Čegar. Njemu je nagrada uručena za višedecenijski doprinos afirmaciji sporta, unapređenje sportske prakse, organizaciji u oblasti vojnog sporta, učešće u humanitarnim aktivnostima i druge zasluge u sportu.

Nagrada «Jovan Mikić Spartak» svake godine dodeljuje se najboljim pojedincima i organizacijama koje su ostvarivali uspehe u kategorijama: sportisti, sportisti sa invaliditetom, treneri, sportske sudije, sportske organizacije, vrhunsko-sportsko dostignuće, fer-plej, sponzori-donatori, za životno delo.

Nagradu Goranu Čegaru uručio je Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Izuzetno sam počastvovan nagradom koja mi je dodeljena, nagrada mi daje dodatni motiv da još bolje i jače nastavim rad u sportu. Kao neko ko je skoro svoj ceo život posvetio sportu, srećan sam što i cela moja porodica gradi sportski put i živi sportski život. Mnogo lepih stvari se dešavalo u ovih bezmalo tri decenije koliko sam u sportu, prvo kroz takmičarski deo karijere, zatim u organizacionom delu učešćem u izvršnim timovima na desetine velikih sportskih vojnih i civilnih atletskih i drugih sportskih manifestacija. Drago mi je da Apatin ima svog dobitnika ove nagrade, sa željom da apatinski sport u budućnosti doživi procvat i da se  po vrhunskim sportskim rezultatima pronosi njegovo ime. Kao oficir Vojske Srbije zaposlen kao trener u Sportskoj jedinici Ministarstva odbrane, trudiću se da nastavim razvoj sporta, izjavio je Čegar

Dodela nagrada ovogodišnjim laueratima upriličena je u Novom Sadu u prostorijama Sportskog saveza Vojvodine, u četvrtak 24. decembra 2020. godine, svečanoj ceremoniji prisustvovao je generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Apatin Radomir Radujko.

Sportski savez Vojvodine 1967. godine ustanovio je najznačajnije sportsko priznanje u AP Vojvodini – nagrada «Jovan Mikić Spartak» za vrhunske sportske rezultate i dostignuća u sportu.