petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SPORTSKI SAVEZ PROGLASIO NAJBOLJE ZA PROŠLU GODINU

PRIZNANJA U RUKAMA ZASLUŽNIH

U veoma prijatnom ambijentu, u sali kulturnog centra Apatin, u petak uveče je obavljeno proglašenje najboljih iz oblasti sporta i fizičke kulture za 2017. godinu. Ovu tradicionalnu manifestaciju organizuje Sportski savez opštine Apatin, a najbolji se biraju na osnovu predloga klubova i postignutih rezultata u prošloj godini.

Za prvu damu apatinskog sporta proglašena je šahistkinja Marina Gajčin, koja je tokom prošle godine bila jedna od najboljih srpskih šahistkinja na nekoliko međunarodnih takmičenja i u velikom stilu je igrala čitavu sezonu. Žiri je odlučio da najbolji sportista bude atletičar Đuro Borbelj koji je takođe bio veoma zapažen tokom 2017. godine.

Sanja Maleš članica Odbojkaškog kluba Apatin i košarkaš Miloš Glušica član Košarkaškog kluba Dunav proglašeni su za najbolje mlade sportiste opštine Apatin, a priznanje za najboljeg stručnjaka u sportu otišlo je u ruke Milke Nikšić, trenera rukometnog kluba “PIK Prigrevica”. Laskavo zvanje najbolji sportski radnik pripalo je Đuri Kovačiću iz Kajakaškog kluba Panonija.

Kuglaški klub Apatin na dobrom je putu da povrati nekadašnju slavu, pa je na osnovu odličnih rezultata ovom klubu pripalo znavnje najbolji sportski kolektiv u 2017. godini Sportska manifestacija “Dunavski polumaraton” odavno je ucrtana kao jedna od najboljih u kalendaru Atletskog saveza Srbije pa je više nego opravdano proglašena za najbolju u opštini, a sve zasluge pripadaju Atletskom klubu Apatin.

Veoma dirljiv momenat je bio prilikom dodele dva posthumna priznanja. Organizator nije zaboravio na velike zasluge, tragično nastradale Milice Beslać, u razvoju fitnes sporta u opštini Apatin. Neprocenjiv doprinos u radu i razvoju fudbala u Prigrevici i kompletnoj okolini, kao i niz uspeha Fudbalskog kluba Bratstvo vezuju se uz ime prerano preminulog predsednika kluba Gorana Nesvanulicu Klipija. U ime  nagrađenih priznanja su preuzeli Miličin brat Nenad, odnosno Goranov sin Luka Nesvanulica.

U ime organizatora Sportskog saveza opštine Apatin nagrađenima su priznanja uručili Aranka Binder pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i Igor Kovačić bivši višestruki prvak države u kajaku i član nacionalnog sastava Srbije na Olimpijskim igarama u Sidneju 2000. Godine, a prisutne su između ostalih pozdravili predsednik opštine Milan Škrbić i predsednik SSOA Dragan Popović.

Po rečima generalnog sekretara SSOA Slobodana Bačića uspeha je bilo tokom minule godine, a posebno raduje podatak da su sportisti bili pravi ambasadori celokupne opštine i da su pored uspešnih rezultata primernim i sportskim ponašanjem davali dodatni pečat celokupnom utisku.