petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

Štab za vanredne situacije obezbedio vizire za somborsku bolnicu i apatinski JKP

Nakon završenog sastanka štaba za vanredne situacije opštine Apatin, predsednik opštine Apatin i komandant štaba Milan Škrbić je konstatovao da se prate sve uredbe i preporuke viših organa, te da se kao takve sprovode u našoj opštini

Komandant štaba je posebno naglasio da je štab uspeo da nabavi vizire, ukupno 150 komada, kojih je inače jako malo na tržištu, a koji će biti predati onima kojima su trenutno najpotrebniji.

Oni koji su na prvoj liniji odbrane od korona virusa su svakako medicinski radnici i zato ćemo 120 vizira pokloniti somborskoj bolnici „dr Radivoj Simonović“ i 30 JKP „Naš dom“ Apatin koji su svakodnevno na terenu i vrše dezinfekciju naše opštine. Apatinski Dom zdravlja trenutno ima dovoljnu količinu vizira, a u skladu sa novim količinama koje budemo uspevali da nabavimo sigurno da ćemo i njima pomoći. – rekao je Škrbić

Predsednik opštine Apatin je ispred štaba još jednom apelovao na sve sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera i odluka koje su na snazi kako se nebi došlo u situaciju da se uvodi zabrana kretanja od 24 časa.

Direktor JKP „Naš dom“ Apatin se isped preduzeća kojim rukovodi zahvalio opštini Apatin i štabu za vanredne situacije na uručenim vizirima.

Hvala opštini Apatin što je u vreme vanredne situacije uspela da nabavi ovakav vid zaštite protiv virusa u vidu vizira. Takođe bih se zahvalio i na kontinuiranom dostavljanju maski, rukavica i svega onoga što nam je preko potrebno da bi se zaštitili zaposleni u JKP koji su na najvećem udaru jer pored osnovnih delatnosti koje obavljaju, takođe rade i dezinfekciju u kompletnoj opštini Apatin. – rekao je Smiljanić.