ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

STANIŠIČ 1920 POJAČAO SVOJE REDOVE

Fudbaleri Stanišića 1920 nalaze se na pripremama za prolećni deo sezone u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, gde su nakon prve polovine takmičenja zauzeli ubedljivo prvo mesto sa 11 bodova prednosti u odnosu na dve Budućnosti iz Paraga i Mladenova. Četa koju trenira Sreten Jele Vilotić u nastavak će ući znatno jača, jer su Stanišiću 1920 prišli Apatinci Goran Basarić, Stefan Ožegović, Nikola Knežević i golman Dušan Rašeta kao i prvi strelac lige Branko Ćuk pridošlica iz Borca Bački Gračac. Klub su napustili Matić, Ljuština, Radusin i Bečanović.

Jesenji prvaci, Stanišić 1920

Ćuk je u prvih 17 kola igrajući za Borac postigao 18 pogodaka, pa bi svojim prisustvom trebalo da pojača konkurenciju u špicu gde će svoje mesto potražiti i Ožegović koji je takođe klasičan napadač.

Mi se spremamo da odbranimo ovu bodovnu prednost, ali ujedno stvaramo tim koji će uspešno igrati u Vojvođanskoj ligi, gde očekujem da se nađemo početkom naredne sezone. Konkurencija za svako mesto u timu je jaka, a ima indicija da nam se pridruži još jedan igrač, međutim to ćemo znati do kraja petka kada je poslednji dan prelaznog roka. Treninzi se odvijaju po planu i što je najbitnije do sada nismo imali povređenih igrača, tako da su svi prošli prve treninge i spremni su za ciklus prijateljskih utakmica koje počinju u nedelju kada igramo protiv Vrbasa, naglašava Vilotić.

Priznaje samo rad, Sreten Jele Vilotić

Poznato je da Vilotić forsira stil igra u kojoj se teži postići pogodak više od protivnika, pa je to verovatno glavni razlog što je angažovao dva napadača.

Prvenstvo je dugo i pred nama je 17 kola u kojima će većina klubova dati sve od sebe da nas zaustavi na putu ka vrhu tabele. To je donekle logično jer svi teže da prikažu najbolju igru protiv lidera, pa zato moramo biti maksimalno spremni i ne smemo dozvoliti da bilo čiji izostanak utiče na igru. Imamo dovoljno kvalitetnih pojedinaca koji mogu da iznesu sav teret koji nameće liderska pozicija, a svaki od njih trebaće da se radom i igrama izobori za mesto u timu. Nema privilegovanih i svi startuju sa iste pozicije, kategoričan je Sreten Jele Vilotić.