četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SUTRA U SOMBORU DERBI RADNIČKI-MLADOST

BAČIĆ: RASTEREĆENO DO DOBROG REZULTATAVeliki, možda i preveliki optimizam, vlada u redovima Somboraca uoči susreta između Radničkog iz Sombora i Mladost. Domaći igrači osokoljeni dobrim igrama u dosadašnjem delu sezone Vojvođanske lige Sever najavljuju trijumf, ali to kao da mnogo ne dotiče Apatince koji spremno dočekuju sutrašnji start derbija.

-Radnički mi je veoma drag klub, uostalom tamo sam završio gračku karijeru i radujem se svakom uspehu tog sportskog kolektiva. Razumem optimizam kod igrača, jer su mladi i poletni, a ujedno i veoma kvalitetni, ali mi u komšiluk ne odlazimo sa istaknutom belom zastavom. Znamo mnogo toga o svakom pojednicu i rado im prepuštamo ulogu favorita, međutim, imamo i mi naše adute i znamo gde su im slabosti, kaže trener Mladosti Slobodan Bačić.

Puni optimizma uoči derbija, mlada ekipa somborskog Radničkog

Susreti ova dva kluba polako dobijaju svoju popularnost. Igrači i sportski radnici Sombora i oklnih mesta daju svoje prognoze, a ujedno se pokušava povratiti nekadašnji rivalitet o kome se još i danas priča.

-Bila su to neka druga vremena i neki drugi odnosi. Derbiji ova dva kluba bili su priče za sebe. Živelo se za daj dan. Raduje me ako se barem na tren vrati onakva atmosfera i stadioni budu dobro popunjeni. Što se prognoza tiče, svako ima pravo da navija za klub koji mu je prirastao srcu. Mi put Sombora odlazimo rasterećeni. Imamo dobar učinak, sjajnu atmosferu unutar ekipe i pokušaćemo da iznenadimo domaćina, napominje Bačić koji odlično vodi svoj tim, čiji igrači do sada još nisu napustili teren pognute glave.

J.Banjac