petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SVE JE SPREMNO ZA ČETVRTI MEĐUNARODNI PREKOGRANIČNI ULTRAMARATON

4. Međunarodni prekogranični ultramaraton

Apatin-Osijek – 50 kilometara,

17.03.2019. godine

 

U nedelju 17.03.2019. godine, održaće se sada već tradicionala sportska manifestacija, 4. Međunarodni prekogranični  ultramaraton Apatin-Osijek (50 kilometara).

Sa ovogodišnje izdanje ultramaratona koji spaja dve države (Srbiju i Hrvatsku) i dva Grada (Apatin i Osijek) i čiji je cilj promovisanje sporta, tolerancije i pomirenje među narodima iz regiona, prijavljen je rekordan broj učesnika 181 (52 individualca koji će istrčati celu deonicu, 13 štafeta sa dve izmene (20,2 km prva izmena i 29,8 kilometara druga izmena) i 31 štafeta sa tri izmene (20,2 km prva izmena, 17,7  km druga izmena i 12,1 km treća izmena) iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Srbije.

Start ultramaratona biće upriličen ispred glavnog ulaza u Banju Junaković, u 11,00 časova, posle kratke ceremonije otvaranja, dok je cilj upriličen u Osijeku ispred Elektro Slavonije, gde će po ulasku u cilj svih takmičara biti upriličen zajednički ručak svih učesnika i ceremonija proglašenja najboljih koja otpočinje u 17,30 časova.

Nagrade će biti dodeljene za pet prvoplasiranih u muškoj i ženskoj individualnoj konkurenciji, i za prve tri štafete sa dve i tri izmene.

Za sve takmičare obezbeđeni su startni paketi, sa učesničkim majicama, rančevima, i poklon proizvodi sponzora, dok sve trkače koji uđu u cilj očekuju učesničke medalje.

Trasa trčanja: Bunja Junaković – Svilojevo – Sonta – Bogojevo (granični prelaz) – Erdut – Bijelo Brdo – Sarvaš – Nemetin – Osijek (Zeleno polje). Štafete se menjaju u R. Srbiji na graničnom prelazu Bogojevo i u R. Hrvatskoj (ulaz u Bijelo Brdo).

Suorganizatori ove divne manifestacije su Atletski klub Apatin i Udruga Zdravo trčanje iz Osijeka, a podršku u realizaciju pružaju su Osiječko-Baranjska županija, Opština Apatin, Crveni krst Opštine Apatin, Agencija „Anakonda“ iz Sombora, Mesne zajednice Svilojevo i Sonta.

                                                           G.Čegar