subota, 8 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

TAJNA USPEHA SOMBORSKOG RADNIČKOG

Mladost, sloga i drugarstvo glavni aduti somborskog Radničkog

20 godina i 11 meseci prosečna starost prvog tima

Kada su letos trebale početi pripreme fudbalera Radničkog, malo je bilo onih koji su verovali da će se ova ekipa okupiti i krenuti sa radom, a više je bilo skeptika, koji su mislili da je došao kraj klubu koji je zagazio u drugi vek postojanja. Odlazak nekolicine igrača i trenera prvoga tima Srđana Karalića uznemirilo je članove uprave i malobrojne verne navijače crveno-belih. Na sve tada postojeće, nadovezala se konfuzna situacija oko korišćenja terena, zgrade , zatim pojava nove ekipe na Gradskom stadionu sa sličnim imenom, što je opet postavljalo pitanje kako dalje, i kako funkcionisati u takvoj situaciji.

Dogovor kuću gradi Antić, Josić i Zorica

Hladne glave je uprava sa svojim odlukama krenula u projekat oko nastavka takmičenja i hrabrim potezima izabrala najbolji put. Sa igračima koji su ostali verni crveno-belim bojama i grbu starom 106 godina, klubski vizionari su počeli stvarati tim za naredno prvenstvo. Odluka koju su doneli prilikom izbora naslednika Karalića, odnosno dovođenje DAMIRA VUKOVIĆA, pokazala se kao pravo rešenje za novoga šefa struke. Novi trener i ujedno igrač prve ekipe, mada je ušao u petu deceniju života (41 godina), bivši igrač Somboraca, dokazani znalac i borac, prihvatio se izazova i otpočeo novu eru u Radničkom.

Rad sa golmanima sprovodi Dejan Prostran

Već na prvoj utakmici na memorijalu „Miloša Mijatovića-Miše“pobedjena je OFK ŠIKARA sa 8:2, a dan kasnije u finalu i domaćin ŽAK,penalima 6:4, i odmah je osvojen prvi trofej. Nedelju dana kasnije na turniru u Bačkom Brestovcu, mladi somborski sastav uzima drugi pehar, i osvaja turnir „Sve BSK-ove legende“.

Čuljak, Josić, Negovanović, Dulić i Vukadinović

Nakon toga tim postaje jači, uigraniji, i sami start Lige u Vrbasu i pobeda od 1:3 potvrđuje da se radi o ekipi koja je složna, radna i željna uspeha. U naredna dva kola, dve pobede, maksimalni učinak, nakon samo šest nedelja rada. Uprava zajedno sa trenerom, uz maksimalno zalaganje igračkog kadra postiže zacrtano sa početka okupljanja. Golobrada mladost ispunila je očekivanja svojih vođa i vernim navijačima podarila uživanje u uvodnim mečevima prvenstva. Taj uspeh na svojim plećima izneli su uglavnom mladi igrači od 17-22 godine uz pomoć dvojice starijih , Vukovića (41) i Lakića (35). Kada smo već kod brojki i starosnih godina, od 22 igrača prvog tima, 17 ih je izmedju 17 i 22 godine, i oni zajedno imaju 322 godine (prosek 18 godina i 2 meseca), a ostala petorica su od 29-41, što je opet 137 godina. Ukupno imaju 361 godinu ili prosek po igraču 20 godina i 11 meseci.
Pored mladosti njih karakterišu sloga i drugarstvo, a tu veliku ulogu igra trener koji ume postaviti sve na svoje mesto.

Povezano:  RADNIČKI 1912 PROTIV OMLADINCA JURI LIČNI REKORD

V.Janković