ponedeljak, 25 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

TEKSTILAC – BAČKA (PAČIR) 0:3 (0:1)

Odžaci – Gradski stadion. Bez publike. Sudija: Predrag Mrđenović (Vrbas) 6,5. Strelci: Milijašević 17, 58, Dragan Krkajlić 81.minut. Žuti kartoni: Slaviša Krkajlić ( Bačka).

Tekstilac: Ignjatović 7, Đokić 6, Jovanović 6 ( Radojčić-), Gostović 7, Stokić 6 ( Ilić 6,5), Božičić 7, D. Popović 6,5, Prelić 6 ( Mijatović 6), Mitrović 6 ( Dakić 6), Simić 6,5, Kulić 6,5.

Bačka: Sabo 7,5, Majkl Džems 7,5, Kujundžić 7, Panić 7 (Marković-), Čabrilo 7 (Jelenić 6), (Drašković-), Kopundžić 7,5, Ivanišević 7,5, (Dragan Krkajlić 7), Dondur 7, Slaviša Krkajlić 7,5, Šijačić 7,5, Milijašević 8,5.

Igrač utakmice: Milijašević

Igrači domaćeg tima su razočarili u premijernom meču, protiv mlade i poletne ekipe iz Pačira. Možda bi rezultat bio povoljniji za Odžačane, da su u prvom poluvremenu iskoristili dva povoljne prilike. Prvo je ozbiljno pripretio Prelić, koji je pucao sa 20-ak metara, lopta je zakačilča jednog igrača gostiju promenila pravac, pa je Sabo imao dosta muke da je zaustavi. Dva minuta kasnije usledila je brza kontra domaćina, kapiten Božičić se našao u odličnoj šansi, sa desetak metara pucao po zemlji, ponovo se golaman Pačiraca nije dao iznenaditi. Zatim se mladi Stokić našao u polušansi, ali je napravio potez više i prilika je propala. Odmah je usledila kazna gostiju, a Milijašević je sa 14 metara efektno zatresao mrežu -0:1.

Muke na startu, trener Tekstilca Zoran Ćirić

Očekivalo se da će domaći zaigrati bolje u nastavku susreta, ali se to nije dogodilo. Grešili su dosta u predaji lopte a nije bilo ni potrebne žustrine u duelima, pa su gosti brzim akcijama stalno pretili. U 58. minutu ponovo je Milijašević došao u posed lopte, varkom tela se oslobodio svog čuvara Popovića i sa desetak metara snažnim šutem duplirao prednost. Odžačani su posle toga imali inicijativu , ali nije bilo pravih prilika. U 75. sudija Mrđenović je propustio da svira kazneni udarac za domaćine kada je Đokić fauliran u izglednoj situaciji za pogodak. U finišu susreta rezervista Dragan Krkajlić izbio je ispred golmana Tekstilca i preciznim šutem poslao loptu u mrežu za – 0:3.