petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

TRI VELIKANA APATINSKE MLADOSTI

BURE, BATO I BAČO

Možda bi ovaj tekst mogao da se svrsta u rubriku Sportski vremeplov, ali ovi „momci“ zaslužuju da se nađu ovde i da se spomenu. Svaki od njih je bio nezamenjivi prvotimac apatinske Mladosti.

Goran- Bato – Basarić je kao veoma mlad zaigrao za prvi tim i to u nekadašnjoj Vojvođanskoj ligi, koja je po kvalitetu bila mnogo ispred sadašnje. Karijeru je nastavio u Šparti iz Belog Manastira odakle je krenuo u „beli svet“. Bato ostaje zapamćen kao jedan od najboljih odbranbenih igrača Mladosti, jer se tokom 80-tih svrstao u red prvotimaca gde je bio standardan.

Velikani apatinske Mladosti Bure, Bato i Bačo

Branko – Bure – Bursać je takođe kao mlad obukao dres prvotimca Mladosti. Briljirao je na mestu beka i važio za neustrašivog borca. Klubu je bio odan dugi niz godina, a onda se isprobao u Paliću nakon čega se vratio u matični klub gde je završio karijeru.

Slobodan Bačo Bačić, igrač kakav se retko rađa. Sa klubom je prolazio sve rangove takmičenja, od Vojvođanske do Super lige i važio je za najboljeg igrača. Svakako se mora napomenuti da je dugi niz godina igrao u elitnom društvu za Hajduk iz Kule i da je kao fudbaler Crvene zvezde nastupao protiv čuvene Barse!