subota, 15 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

U APATINU ODRŽAN KARATE KUP VOJVODINE

PREDSEDNIK SAVEZA MIOLORAD ĆOPIĆ: APATIN SJAJAN ORGANIZATOR

U organizaciji Šotokan karate saveza Srbije, Karate federacije Vojvodine i tehničkog organizatora karate kluba Partizan iz Apatina održan je Kup Vojvodine za sve uzraste, u katama i borbama – pojedinačno i ekipno. Na takmičenje je nastupilo tačno 20 klubova sa 480 pojedinačnih i 88 ekipnih nastupa. Izuzetna masovnost i kvalitetne borbe doprinele su tome da se u Apatinu vidi vrhunski karate. Takođe, tome je doprineo i podatak,  da je Kup bio eliminacionog karaktera, jer plasman na Kup Srbije sa regiona ostvaruje samo po 8 najboljih pojedinaca i  po 4 najbolje ekipe. Kup Srbije se održava u dva dela – 24.11. – za mlađe uzraste i 02.12. za starije, a oba takmičenja održaće se u Beogradu.

Najuspešniji klubovi na Kupu Vojvodine su bili: 1. Šotokan 021 – Novi Sad  2. Čoka – Čoka   3. Spartak – Enpi – Subotica   4. Juko Banat – Zrenjanin   5. Tokado – Savino selo

U najvažnijoj seniorskoj konkurenciji posebno su se istakli: Jugoslav Huremović (Tokado – Savino selo), Vladan Grbić (Spartak Enpi – Subotica), Jovan Vilovski (Čoka – Čoka), Elvira Bognić (Spartak Enpi – Subotica), Radenka Ivić (Šotokan 021 – Novi Sad)

Svečano otvaranje povereno je Aleksandru Smiljaniću koji je ispred SO Apatin pozdravio učesnike, a i sve prisutne, pa je između ostalog naglasio da je karate sport veoma popularan kod mladih Apatinaca, ta da je Apatin ponosan što je dobio organizaciju ovako značajne sportske manifestacije. Zapažene rezultate su ostvarili i dečaci i devojčice iz KK Partizan iz Apatina i svi su se plasirali na državno prvenstvo čime je posebno ponosan bio trener Apatinaca profesor Milorad Mrđa.

Nakon celodnevnog takmičenja, predsednik Šotokan karete saveza Srbije, Milorag Ćopić nije krio zadovoljstvo kako kvalitetom učesnika, tako i samom organizacijom.

Povezano:  RADNIČKI 1912 SUTRA U VRŠCU ZA TITULU VICEŠAMPIONA

-Sve je proteklo kako se zamisliti može. Apatin je dokazao da je spreman za organizaciju mnogo većih i značajnijih takmičenja. Takmičari su bili na visini zadatka i to je donekle garancija da će predstojeće prvenstvo države biti veoma kvalitetno. Pored kvaliteta raduje me masovnost i disciplina koja je bila prisutna kod takmičara svih uzrasta, istakao je prvi čovek Šotokan karate saveza Srbije Milorad Ćopić i dodao:- Šotokan karate savez polako privodi kraju jednu uspešnu godinu, u kojoj smo imali izuzetne uspehe na Evropskom prvnstvu u Poljskoj, Svetskom prvenstvu u Moldaviji i Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu. Očekujem da svaka naredna godina bude sve bolja.

Jovan Banjac