petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U HAJDUKU 1912 SMENA NA KLUPI UMESTO MILOVIĆA FRANCIŠKOVIĆ

U Hajduku 1912 iz Kule došlo je do promene na klupi. Umesto dosadašnjeg šefa struke Slobodana Milovića, rukovodstvo „belih“ je angažovalo bivšeg igrača Spartaka a sada trenera Ivicu Franciškovića(42).

Do ove smene je došlo nakon dva uzastopna poraza Hajduka. Gubitak bodova na svom terenu protiv Borca iz Sakula (1:2) bio je koban za doskoršanjeg trenera Milovića koji je platio ceh. Pod dirigentskom palicom novoustoličenog trenera Franciškovića Kuljani su u minulom kolu pobedili Dinamo 1945 u Pančevu, rezultatom 2:0.

-Dobrom igrom u većem delu susreta uspeli smo da napravimo malo iznenađenje i zasluženo pobedimo. Bilo je tu dobrih stvari koje su moji igrači ispoljili, ali je bilo i detalja koje moramo ispraviti .Te naše slabosti nisu bile kažnjene, ali ne smemo ih više ponavljati. Tom pobedom uhvatili smo priključak sa ekipama koje su ispred nas  na tabeli, kaže Francišković.

Kako danas protiv Tise ?

-U pitanju je dobra ekipa koja naročito uspešno igra na gostujućim terenima. Moramo biti oprezni, kako nas ne bi iznenadili. Neki moji igrači imaju lakše povrede, pa imam male nedoumice ko bi mogao na teren. Zbog toga će verovatno biti manjih izmena u odnosu na utakmici u Pančevu. Bez obzira na te otežavajuće okolnosti, mi imamo obavezu da idemo na pobedu koja bi nas pomerila ka sredini. Time bi overili pobedu iz Pančeva, ističe Francišković.

Francišković je imao odličnu fudbalsku karijeru, koja bi bila još uspešnija da ga često nisu ometale povrede. Po okončanju igrače karijere posvetio se trenerskom poslu. U poslednje četiri godine bio je koordinator u Omladinskoj školi Spartaka .