nedelja, 17 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U NEDELJU VELIKO FINALE KUPA VOJVODINE U FUTSALU

APATINCI PRED ISTORIJSKIM USPEHOM

Za igrače Kmf Apa-futsal, nedelja 3. februar, 18 časova, hali OŠ „Žarko Zrenjanin“ je vreme i mesto gde se može ispisati prvi veliki klupski uspeh. Naime, oni u finalu Kupa Vojvodine dočekuju ekipu KMF SAS iz Zrenjanina, ekipu koja u završni susret najmasovnijeg pokrajinskog takmičenja ulazi sa reputacijom apsolutnog favorita. Apatinci znaju ko im dolazi, znaju i kvalitet rivala, ali isto tako znaju da će tribine biti krcate i da će imati podršku vernih navijača, što bi u ovom slučaju moglo biti od velikog značaja.

– O Zrenjanincima znamo da su do ove sezone bili u Prvoj ligi, da poseduju sjajnu ekipi i rado im prepuštamo ulogu favorita, što objektivno govoreći jesu. Za nas je plasman u finale veliki uspeh, međutim nećemo se unapred predati niti zadovoljiti činjenicom da smo po drugi put finalisti Kupa Vojvodine. U ovaj susret ulazimo rasterećeni, ali sa određenim ambicijama. Verujem u pomoć publike, a pripremamo jedno veliko iznanađenje o kome sada ne želim da govorim. U ime igrača obećavam da ćemo ostaviti srce na parketu i da ćemo dostojno braniti klupske boje, a da li će to biti dovoljno da iznenadimo rivala, ostaje da se vidi, kaže trener i igrač Mladen Vuković.

Pred Apatincima je susret koji bi mogao da donese prvi značajniji trofen sa kojim bi se obogatile klupske vitrine. Stiče se utisak da gladaoci kao da jedva čekaju nedelju i početak susreta. Takva atmosfera se još nije dešavala u klubu, koji je relativno mlad, ali ove sezone za mnoge rivale neugodan protivnik.

-Zaista je atmosfera nesvakidašnja i ne samo da gledaoci jedva čekaju nedelju, već i sami igrači. Nalazimo se u situaciji kakvu smo samo potajno priželjkivali, a sada smo na korak do onoga o čemu mnogi klubovi sanjaju. Svesni smo snage protivnika i ne gajimo neke nerealne ambicije, ali sportski je nadati se uspehu. Verujem u igrače i siguran sam da se neće lako predati, a podrška sa tribina će nam puno značiti, iskren je predsednik kluba Branislav Milojičić.

Kup je specifično takmičenje i oduvek su ga krasila prvorazredna iznenađenja. Apatinci nedelju dočekuju uzdignute glave, uz poruku da će njihovu igru krasiti hrabrost, a na gledaocima je da polože onaj najglavniji ispit. Da dođu u što većem broju i pomognu sada kada je to najbitnije. Dakle, vidimo se u nedelju u hali i ne štedite dlanove i grla, a igračima srećno!