nedelja, 26 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U RADNIČKOM 1912 SE STVARA GENERACIJA KOJA OBEĆAVA

Dečaci, mlađih pionira fudbalskog kluba „Radnički 1912“ nakon što su na svom terenu savladali Omladinac sa Bukovca rezultatom 8:0 obezbedili su kolo pre kraja završetka Područne lige Sombor (grupa Sever) prvo mesto na tabeli. Tokom cele lige Somborci su harali i kako stvari stoje, imaće četrnaest pobeda i jednu nerešenu, plus utakmicu sa Stanišićem, u koju ulaze kao veliki favorit. Treba napomenuti da je ovo liga u kojoj mogu učestvovati igrači 2006. godište i mlađi, plus tri bonusa 2005 godišta, a da Radnički 1912 u ovoj ligi nastupa isključivo sa 2007. godištem.

Jedini „kiks“ izabranici Damira Vukovića su doživeli protiv Korduna iz Kljajićeva, kada su na svom terenu odigrali nerešeno 1:1. Dečaci iz ove generacije dobro pamte ovaj susret jer su tokom čitave utakmice kontolisali igru i zasluženo vodili na poluvremenu rezultatom 1:0. Pet minuta pre kraja utakmice primili su pogodak za konačnih 1:1 i to su jedina dva boda koja su izgubili do sada.

Generacija koja obećava, mlađi pioniri FK Radnički 1912

Po rečima trenera ekipe Damira Vukovića zadovoljan je ovom generacijom, njihovim odnosom prema obavezama, zalaganjem, kao i igrom, ali uz napomenu da se to sve može podići na viši nivo. Takođe, je naglasio da su u Somboru fantastični uslovi, odlični tereni i da je pre par meseci izgrađena i teretana, pa poziva sve dečake da dođu da se bave sportom.

Mlađi pioniri Radničkog 1912 bi trebali posle utakmice sa Stanišićem da idu u finale Područne lige Sombor, gde bi se trebali sastati sa fudbalskim klubom „Hajduk“ Kula, koji trenutno drži prvo mesto u Područnoj ligi Sombor (grupa Centar).

V.J.