nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U SLOGI IZ ČONOPLJE BURAN PRELAZNI ROK

Jesenji prvak Vojvođanske lige Sever, Sloga iz Čonoplje nastavak ligaškog takmičenja dočekuje u dosta izmanjenom sastavu u odnosu na prvi deo sezone. Za Čonopljance prelazni rok je bio dosta buran, jer su klub napustili: Lapčić (Nemačka), Kemenj i Rajčanji (Mađarska), Ćovin i Đorović (Tisa Adorjan), Vemić (Radnički 1912), Lučić i Žeželj (Radnički S), Rebić (ŽAK), Sekulić (Omladinac), Stojšić (Bratstvo 2019) i Kovačević ( Stanišić).

Na njihova mesta došli su: Cvetković, Stojaković i Matijević (Radnički 1912), Makar i Vuković (Bratstvo 1946), Rančić (Hrvatska), Jajić (Omladinac), Krstić (ŽAK), Žunić (Sport) i Marinković (Radnički S).

Zadatak trenera Aleksandra Lazarevića sa pomoćnikom Mladenom Vukovićem je da ekipu pripremi što bolje, jer je pred Slogom veoma težak zadatak. Naime, ekipa je već viđena kao novi šampion, a to zna često da optereti igrače i sam rad unutar kluba. Sloga će za mnoge biti dodatni motiv, jer će svi težiti da sa liderom odigraju dobro, a poznato je da se prolećni bodovi osvajaju mnogo teže nego tokom jeseni, pa nije zgoreg imati dozu dodatnog opreza. Nepobitna je činjenica da Sloga ima devet bodova više u odnosu sa ČSK Pivara i da se ta prednost može uvećati već na samom startu prolećnog dela sezone jer se ove dve ekipe sastaju u Čonoplji, ali isto tako sa eventualnim kiksom sve se može zakomplikovati.

trenerski tandem Vuković (levo) – Lazarević

Verovatno da su u klubu razmatrali sve kombinacije i da su shodno ambicijama stvarali tim za nastavak takmičenja i borbu za ulazak u Srpsku ligu Vojvodina, pa su i pripreme prilagođene očekivanjima i pojačani su treninzi, a kontrolni susreti su sa ekipama raznih kvaliteta. Do sada su odigrane tri pripremne utakmice: Sloga je savladala Đurđin u gostima 5:2, odigrala nerešeno u Kuli sa Hajdukom 0:0 i pobedili Crvenku u najslađem selu sa 3:2. Za danas je zakazana utakmica sa Tekstilcem u Odžacima, u subotu u Čonoplji sa Bač Almašom iz Mađarske, sledeće subote kući sa Tavankutom i zadnju proveru pred start biće duel sa Radničkim iz Sombora pred domaćom publikom.

Nema sumnje da će prolećni deo sezone biti dosta interesantan i uzbudljiv. Pored Sloga za visok plasman konkurenti su ČSK Pivara (Čelarevo), Mladost Apa (Apatin), Stari Grad (Bačka Palanka), Tisa (Adorjan) a ne smeju se zanemariti Vrbas i Tavankut.