nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U SOMBORU PROGLAŠENI NAJBOLJI IZ OBLASTI SPORTA I FIZIČKE KULTURE ZA 2018. GODINU

NIKO NIJE ZABORAVLJEN

Prošlog utorka je u Narodnom pozorištu, a u organizaciji Sportskog saveza Grada Sombora održan izbor najboljih iz oblasti sporta i fizičke kulture za 2018. godinu.

U prisustvu velikog broja zvanica, priznanja su najboljim sportistima i klubovima u kategorijama olimpijskih i neolimpijskih sportova. Organizator nije zaboravio ni ostale aktivne sportiste, pa su pored pomenutih nagrađeni najbolji veterani, rekreativci, sportisti sa invaliditetom, a dodeljene su specijalne nagrade.U kategoriji olimpijski sport nagrađeni su pioniri Bolgarka Eđed iz Kajak kluba “Dunav” i Matija Rađenović iz somborskog sportskog kluba “Polet”. U kategoriji neolimpijski sport karate je bio u centru pažnje a za najbolje su proglašeni pioniri Tamara Vučković iz Karate kluba “Ravangrad” i Nikola Vučković iz Karate kluba “Somborac”.

U kategoriji veterana priznanje je dobio Željko Jovišić iz Rvačkog kluba “Soko”. U konkurenciji sportskih rekreativaca prva nagrada je podeljena na ravne časti a podelile su je članice Atletsko rekreativnog klub “Somaraton” Tijana Kabić i Tijana Odobašić, dok je najuspešniji rekreativac njihov kolega iz kluba Đuka Čeljuska. Kod sportista sa invaliditetom nagrade su dobili članovi džudo sambo kluba “Bačka”  Katarina Galamboš i Đorđe Jovanović. U kategoriji Osnovnih škola najuspešniji su gimnastičarka Doroteja Šerko iz OŠ “Nikola Vukičević” i fudbaler i atletičar Mihajlo Lakić iz OŠ “Dositej Obradović”.  Nagradu za najuspešnijeg nastavnika i najuspešniju školu podelili su nastavnici Robert Kantona i Nikola Anđelković iz škola “Dositej Obradović” i “Nikola Vukičević”. Kod Srednjih škola najbolji su učenici atletičarka Sandra Krajina iz Medinske škole i plivač Aleksa Rađenović iz Gimnazije. Nagradu za najbolje profesora dobila je Mira Trifunov iz Gimnanzije, škole koja je dobila i nagradu za najbolju Srednju školu.

U kategoriji olimpijski sport kadeti nagrađeni su Sara Počuča iz Biciklističkog kluba “S Team” i Aleksa Rađenovič plivač Somborskog sportskog kluba “Polet”.

U kategoriji olimpijski sport juniori, najbolji su Dajana Kult iz  Atletskog kluba “Maraton” i Sava Mijoković iz Rvačkog kluba “Soko”.

U kategoriji neolimpijski sport  juniori priznanja su dobili Marina Gajčin iz Šahovskog kluba ”Sombor” i Kristijan Tot iz Boćarskog kluba “Sombor .

Specijalno priznanje  za popularizaciji profesionalnog boksa dobio ga je profesionalni bokser Veljko Šaponja, prvak sveta i Evrope u WBF i GBF asocijacijama.

U kategoriji trenera u olimpijskom sportu za najuspešnijeg je proglašen Gradimir Dedić iz Rvačkog kluba “Soko”, a u neolimpijskom sportu Petar Kosanović trenet Karate klub “Somborac”.

Nagrade za vrhunski sportski rezultat van Sombora dodeljene su Katarini Krpež Šlezak reprezentativki Srbije u rukometu, koja trenutno igra u mađarskoj i najboljem strelcu Evropskog šampionata prošle godine, i Nikolu Jokiću NBA košarkašu članu “Denvera”.

Nagrada za životno delo uručena je nastavnicima obuke neplivača, dugogodišnjim sportskim radnicima Drašku Davidovu i Bori Pavloviću. U kategoriji olimpijski sportovi seniori priznanja su dobili  Ivana Vilim i Veljko Stojnić članovi Biciklističkog kluba “S Team”. U kategoriji neolimpijski sportovi najbolji seniori su Jelena Leković  iz Karate kluba “Somborac” i Danilo Mandić iz Kuglaškog kluba “Vihor”. Specijalno priznanje za popularizaciju fudbala dodeljeno je ove godine prvi put, a dobio ga je Fudbalski klub Radnički 1912. Nagrada za najbolji klub Sombora pripala je Rvačkom klubu Soko.