utorak, 22 junaApa-press vam želi dobrodošlicu!

U SREDU ČETVRT FINALE KUPA VOJVODINE – PRIGREVČANI PROTIV KABELA

ŠANSA DA SE ISPRAVE PROPUSTI U PRVENSTVU

U sredu će sve oči pokrajinske sportske javnosti biti uprte u Čonolju gde se igra susret četvrt finala Kupa Vojvodine između prigrevačkog Bratstva 1946 i Kabela iz Novog Sada. Naizgled utakmica kao i svaka druga, ali izgleda da nije baš tako. Ova dva rivala su vodila ravnopravnu boru za titulu prvaka Srpske lige Vojvodina koju su Novosađani dobili, pa je u sredu prilika da se Prigrevčani revanširaju i dokažu da po kvalitetu ne zaostaju iza novog člana Prve lige Srbije, već da su tu trku izgubili zbog spleta nesretnih okolnosti o kojima je već pisano u više navrata. Iz tog razloga atmosfera u taboru Prigrevčana je pozitivna i igrači ne kriju da jedva čekaju početak susreta koji im u ovom trenutku mnogo znači.

Veruje u trijumf, Života – Žićo – Gavrilović

– Dobro smo radili minulih dana i razgovarali o svemu, pa smo došli do zakljička da bi nam plasman u polufinale bila neka satisfakcija za sve što nam se izdešavalo tokom ove sezone. Neću reći da bi sa time spasili prvenstvo, ali bi u velikoj meri popravili utisak, prve su reči trenera Prigrevčana Živote – Žiće – Gavrilovića koji dodaje: – Povrede, kao i niz drugih poteškoća sputavale su nas da prikažemo sve što možemo, pa smo u neku ruku ostali dužni ljudima koji nas vode, kao i pristalicama kluba, pa je sreda prilika da mnogo toga ispravimo. Nakon dužeg vremena bićemo koliko-toliko u kompletnom sastavu. Ne možemo da računamo na Vejnovića i Bursaća koji su zbog težine povreda već izvesno vreme van stroja, ali svi ostali su na raspolaganju i orni su za igru.

Ovakve utakmice znaju često da budu nepredvidive i donose rezultatska iznenađenja, međutim na osnovu iskustva i činjenice da su već igrali u više navrata susrete sličnog značaja, blaga prednost bi se morala dati mladićima koji će braniti čast prigrevačkog fudbala.

Povezano:  BORBENOST ISPRED KVALITETA

– Fudbal je veoma čudna igra i samo onaj ko se zalaže tokom čitavog susreta može da računa na pozitivan rezultat. Verujem da je našim igračima sama pomisao da im u goste dolazi lider na tabeli dovoljan motiv da pruže jednu dobru partiju i da se lavovski bore da poslednjeg sudijskog zvižduka. Kabel je sjajna ekpa, što potvrđuje njihov plasman na tabeli. Ja sam kroz život naučio svakoga protivnika da cenim i poštujem, ali samo do jedne granice, ostalo moraju zadatiti na terenu. To pokušavam da prenesem na igrače i ubeđen sam da oni to znaju. Žao nam je što utakmicu ne igramo na našem stadionu, ali verujem da ćemo i u Čonoplji imati podršku naših navijača, koja će nam biti potrebna, kaže Gavrilović.

Ponovo će se radovati, igrači Bratstva 1946 nakon postignutog pogotka

Čini se da bi nakon eliminacije Kabela put do finala za Prigrevčane bio nešto lakši, jer bi eventualni protivnik u polufinalu bio pobednik iz susreta Mladost Bački Jarak – Vojvodina Bačko Gradište.

– Pre dve godine smo ispustili priliku da se nađemo u samoj završnici najmasovnijeg pokrajinskog takmičenja, pa verujem da ove godine nećemo prokockati priliku ukoliko nam se ukaže. U ime igrača mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da klubu donesemo taj pehar, a navijače još jednom pozivam da nam pomognu i da se u sredu zajedno radujemo, poručuje strateg Bratstva 1946 Života Gavrilović.