subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U SUBOTU BRATSTVO 1946 DOČEKUJE BEČEJ 1908

Sve oči uprte u njega, Aleksandar Nosković

Sutra od 16,30 časova na stadionu Goran Nesvanulica – Klipi – fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 dočekuju lidera na tabeli i sasvim je izvesno novog prvoligaša Bečej 1908. Ovaj susret ne može da pokvari šampionske ambicije gostiju, ali sa aspekta Bratstva 1946 ima veliki značaj. Igrači žele po svaku cenu da ostave dobar utisak pred, kako se očekuje, punim stadionom i da dokažu da su, ako ništa drugo, onda barem ravnopravni prvaku Srpske lige Vojvodina. Prigrevčani i pored činjenice da im u goste dolazi prvak, ne razmišljaju o ničem drugom sem pobede, što znači da se može očekivati da sastav koji bude selektirao tener Bečeja 1908 Jovica Lakić teren napusti pognute glave.

Prvi strelac Bratstva 1946 Aleksandar Nosković smatra da je prednost domaćeg terena veoma bitna, ali i da je kvalitet uz dobru formu na strani Prigrevčana.

Znao je on i protiv jačih odbrana, Nosković u duelu sa odbranom Partizana

-Mi smo jedna kompaktna ekipa. Krasi nas sloga, htenje za uspehom i način na koji igramo. Dolaskom Vilotića na mesto šefa stručnog štaba mnogo toga se u pozitivnom kontekstu promenilo. Igramo napadački, što većini odgovara i nikoga ne respektujemo. Bez obzira što je bodovna razlika velika, verovatno i nedostižna, u susret ulazimo kao da je biti ili ne biti. Imamo obavezu prema ljudima koji vode klub, navijačima, ali i motiv da dokažemo da smo ekipa koja već od samog starta novog prvenstva može da gaji šampionske ambicije, poručuje Nosković.

Nema sumnje da će iskusni strelac biti na meti odbrane Bečeja 1908, ali je Nosković u karijeri imao takvih i sličnih susreta na pretek. Prekaljeni napadan prigrevačkog srpskoligaša zna šta ga očekuje i mnogo se ne opterećuje pojedinim izjavama iz odbranbenih redova gostujućeg sastava.

-Osećam da sam u dobroj formi, ali rivali moraju da znaju da u  Bratstvu 1946 ima još mnogo dobrih igrača koji su kadri da zatresu protivničku mrežu. Nisam ja jedina pretnja po gol gostiju. U našoj igri, gde dominira kolektivan duh, svaki pojedinac dobije svoju priliku da pokaže sve što zna, a konstantna opasnost za protivničke golmane su Šveljo, Vuković, Stojšić… Samo da ispoštujemo ono što smo se dogovrili, da se zalažemo i borimo kao da su nam bodovi zlata vredni. Ako to uradimo, nema bojazni za konačan ishod susreta, objektivno sagledava situaciju Aleksandar Nosković.

Bečej 1908 važi za veoma efikasnu ekipu, pa će i odbrana Prigrevčana imati težak zadatak da mreža Nikole Ićitovića ostane netaknuta.

-Svega smo svesni i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Očekujem da Branislav Vejnović i drugovi budu na visini zadatka, a kada oni odrade svoj deo posla, onda je mnogo lakše Ićitoviću, ali i nama iz napada. Nemam nameru da prognoziram ishod susreta, da unapred spremam ražanj za zeca koji je još u šumi, ali ovom prilikom želim da poručim svima koji vole da gledaju dobar fudbal da dođu i da vide duel dve ekipe koje po svim fudbalskim karakteristikama zaslužuju mesto u Prvoj ligi Srbije. U ime igrača poručujem da ih nećemo izneveriti i da ćemo ostaviti srce na terenu, a ako nas i u takvim uslovima gosti pobede, čestitaćemo im i poželeti uspeha u višem stepenu takmičenja, poručuje ubojiti napadač Bratstva 1946 Aleksandar Nosković.