četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

U SUBOTU KREĆE PRVENSTVO SRPSKE LIGE VOJVODINA – JELE I ŽIĆO OPTIMISTI

Novi izazovi, Sreten – Jele – Vilotić

Polako se odbrojavaju dani do nastavka fudbalskog prvenstva Srpske lige Vojvodina. Premijerno prolećno kolo igra se u subotu, a Prigrevčani dočekuju Bačku 1901 iz Subotice. Naizgled lak protivnik i očekivanja su da se upišu nova tri boda, ali razloga za maksimalni oprez je na pretek. Oduvek su prva kola prolećnog dela sezone bila teška, pa ni ova utakmica neće proći sa istaknutom belom zastavom od strane Subotičana. Uz to, njima su neophodni bodovi u borbi za opstanak, a i u neku ruku tradicionalno dobro igraju protiv Bratstva 1946. Ipak, u redovima Prigrevčana je prisutan optimizam i stvorila se klima kao da se jedva čeka početak prvenstva.

Ova zima je bila loša za pripremni period. Nismo uspeli da odigramo one utakmice koje smo planirali, a ni da treniramo na otvorenom. No, slične uslove su imali i ostali i ne bih voleo da ispadne da unapred tražimo nikakakvo opravdanje. Igrači su dovoljno spremni za naporno prvenstvo i nadam se da ćemo to dokazati već u prvom susretu pred domaćim navijačima, kaže strateg Bratstva 1946 Sreten Jele Vilotić.

Bačka 1901 je u poslednja dva navrata odigrala nerešeno sa Bratstvom 1946 i na osnovu te tradicije, ali i činjenice da im je trener Zoran Ćirić koji je na startu bio na klupi Prigrevčana, očekuju pozitivan rezultat. Međutim kvalitet rivala odlično poznaje Jeletov pomoćnik Života – Žićo – Gavrilović koji je već dugo godina u Bratstvu 1946.

Svako ima pravo da se nada, da obećava i da preti. To treba dokazati na terenu i ja sam ubeđen da ćemo pružiti sve od sebe, a kada to uradimo, uspeh ne može da izostane. Primetno je da igrači jedva čekaju prvi sudijski zvižduk, jer se zima odužila i rad u hali nije isto što i utakmica. Ipak je zeleni teren mesto gde se izgara i gde se mogu odigrati akcije zbog kojih posetioci dolaze na utakmice. Iz ovoga što sam rekao ne sme da proizađe omalovažavanje rivala. Naprotiv, Bačku 1901 cenim, znam koliko su kvalitetni, ali isto tako verujem u ove momke sa kojima godinama sarađujem, kategoričan je Gavrilović.

Uvek odan klubu, Života – Žićo – Gavrilović

Pored ove dvojice trenera rad sa golmanima je poveren Slobodanu Cvetićaninu i kao što to nalaže ozbiljnost kluba svako radi svoj deo posla. Verovatno da će navedeni problemi sa vremenom u neku ruku uticati na igru, ali na osnovu atmosfere i raspoloženja svih oko Bratstva 1946, to će biti prevaziđeno.

Nejbitnije nam je da nema težih povreda, bolesti i nediscipline. Ostalo ćemo morati da nadoknadimo u hodu. Ovim putem želim naglasiti da je saradnja sa upravom kluba, saradnicima, igračima i svima koji vole Bratstvo 1946 na zavidnom nivou. To nas u neku ruku obavezuje da igramo dobro, da se zalažemo i da opravdamo to poverenje. Očekujem da će isto tako razmišljati i igrači, jer oni su najbitniji u celoj priči. Malo je klubova koji su ovako organizovani. Igrači su lišeni imperativa pobede i to im može olakšati igru, omogućiti da se nametnu i dokažu sav svoj kvalitet. Bratstvo 1946 ne juri rezultate, ne ulazi u neke nečiste poslove, već teži da se u svakom susretu nadigrava sa rivalima. To je draž fudbala i to moramo da poštujemo, napominje Vilotić.

Prelazni rok nije doneo veća iznenađenja niti je klub u svoje redove doveo zvučna imena. Okosnica tima su provereni igrači kojima će se pridružiti nekolicina mladih fudbalera. Zna se da Jele i Žićo veruju u mlade igrače i da su skloni da ih gurnu u „vatru“ kada je najpotrebnije.

-Svi imaju isti tretman i šansu da se ustale u ekipu. Mlađim fudbalerima je ovo šansa kakva se retko ukazuje. Na njima je da to iskorite i da dokažu da se na njih može računati, poručuje Jele koji je svojevremeno kao „klinac“ obukao dres prvotimca Mladosti i svoje mesto u timu čvrsto držao, a dobrim igrama se sam preopručio klubovima saveznog ranga takmičenja.