sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

USKORO KREĆE ŠKOLA OLIMPIJSKOG BOKSA

NAUČITI SAMOODBRANU

Danas je novoizabrano predsedništvo Bokserskog kluba Apatin održalo sastanak na kome je doneto nekoliko odluka, a najbitnija je omasovljavanje članstva i uvođenje škole olimoijskog boksa. Dakle, olimpijski boks podrazumeva povratak plemenite veštine, a ne surovost koju često viđamo na TV ekranima i tuče koje se odvijaju po kavezima i seju strah kod ljudi.

Naš osnovni cilj je da omogućimo deci i mladima da nauče najosnovnije u olimpiskom boksu i da se osposobe za samoodbranu. Uvešćemo školu boksa za razne uzraste gde će se strogo voditi briga o polaznicima jer želimo da zajedno sa roditeljima uvide od koliko je značaja posedovati ovakvo znanje. Boks je doživeo razna razgranjavanja i postalo je nekoliko surovih disciplina, ali to nije olimpijski boks koji će se učiti u našoj školi. Vremena su izuzetno teška, sve je više nasilnika i deca dolaze u nemile situacije, pa iz tog razloga želimo da ih naučimo da se uspešno odbrane od takvih pojava, ističe predsednik kluba Milan Ćopić.

Uskoro će svi zainteresovani moći u školama i na raznim javnim mestima da vide detalje oko upisa, kao kod koga se mogu posavetovati i dobiti sve informacije. Ono što posebno raduje jeste činjenica da se ova plemenita veština vraća među omladinu apatinske opštine, jer će klub pokušati da sekciju oživi i u okolnim selima.