ponedeljak, 2 avgustaApa-press vam želi dobrodošlicu!

USPEH MLADIH PLOD DOBROG KLUPSKOG RADA

U trenucima kada se omladinci Radničkog 1912 nalaze na čelnoj poziciji Omladinske lige Vojvodine grupa Sever sa 40 osvojenih bodova uz skor 13 pobeda, jedan remi i dva poraza, gol – razlika 46:17, unutar kluba vlada skroz opuštena i veoma radna atmosfera. Postignut uspeh i pet bodova prednosti nad ostalim rivalima, ne zavarava trenere niti im dozvoljava bilo kakvo opuštanje. Naprotiv, oni smatraju da je to tek početak nečega o čemu će se vremenom pričati, odnosno ovaj rezultat je potvrda onoga što se i ranije znalo, da na ovim prostotima decenijama postoje talenti i da ih treba organizovati, a uspeh će doći.

Omladinci jesenji prvaci FK Radnički 1912

U projektu briga o mladima i stvarenje uslova za njihov napredak, koji sprovode čelnici Grada Sombora, svoje mesto pronašao je i FK Radnički 1912 koji se nametnuo organizacionim i kvalitetnim radom, te stvaranjem nesvakidašnje dobrih uslovima za decu. Brigu o dečacima kojih ima iz grada i svih okolnih mesta vode licencirani treneri, a koordiniraju pod stručnim nadzorom Damira Vukovića i njegovog savetnika iskusnog i puno puta dokazanog sturčnjaka Slavka Antića.

Predsednik kluba Zoran Janjatović

– Gradonačelnik Antonio Ratković i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus zalažu se za razvoj sporta u gradu i okolnim mestima i mi smo iskoristili svoju šansu tako što smo napravili projekat i program koji zastupa rad sa mladima. Oni su prepoznali naše namere da stvorimo sportski jak klub u kome se sve radi transparentno i koji u ovim teškim uslovima omogućava roditeljima da besplatno dovode decu na kvalitetne treninge, kaže predsednik kluba Zoran Janjatović.

Trener omladinaca Igor Radusinović smatra da je šteta što do roditelja ne dolaze prave informacije o uslovima koje dečaci imaju u Radničkom 1912.

Trener omladinaca Igor Radusinović

-Odgovorno trvdim da naši mladi igrači, od pionira do omladinaca, imaju najbolje uslove za rad i napredovanje u Pokrajini, a možda i šire. Sve im je besplatno, od treninga, putovanja na susrete do sendviča i osvežavajućih napitaka prilikom odlaska na utakmice. U razgovoru sa ostalim kolegama saznali smo da sve to deca plaćaju u ostalim sredinama. Roditelji plaćaju dečije treninge, članarinu, putovanja na utakmice, a ovde mogu čak da nabave i sportsku poremu po najpovoljnijim cenama, nižim od ostalih prodavnica. Ja sam prošao sve selekcije Budućnosti iz Podgorice i nisam imao ni približno ovakve uslove. Mesto u timu dobijaju isključivo oni koji ga zasluže radom, disciplinom i odgovornim pristupom, što znači da u Radničkom 1912 nema pritisaka od strane menadžera ili roditelja i to dečaci znaju. Želim da napomenem, da je klub tek u razvoju, ali ovo nije rezultat slučajnosti, kako omladinaca, tako i kadeta i pionira i to je, ubeđen sam plod kvalitetnog rada. Nije mi jasno da se te informacije ne šire, jer ovo što klub nudi deci iz Sombora i okolnih mesta, teško da će pronaći u nekoj drugoj sredini, rekao je trener omladinaca Igor Radusinović za RTV Sreće.