utorak, 18 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

USPEŠAN NASTUP MLADIH APATINSKIH ATLETIČARA NA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH U NOVOM SADU

Pobeda Milice Zanze, bronzano odličje Miloša Drekovića i finale Dragane Popović

U Novom Sadu su u sredu 15. maja održane Sportske igre mladih u atletici –državno prvenstvo na 60 metara za najmlađe takmičare i takmičarke.

Apatinsku opštinu predstavljali su dve takmičarke (Milica Zanze – AK Apatin i Dragana Popović –AK Omladinac Prigrevica) i jean takmičar Miloš Dreković – AK Apatin, koji su predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, ostvarili odlične rezultate.

Milica Zanze pobedila je u kvalifikacionoj i finalnoj trci na 60 metara. U kvalifikacijama Milica je istrčala 9 sekundi 78 stotinki, dok je u finalu odnele ubedljivu pobedu sa rezultatom 9 sekundi i 54 stotinke ispred Cvjetković Anđele iz Novog Sada (9,90) i ispred Tamare Vukov iz Zrenjanina (10 sekundi i 35 stotinki).

Miloš Dreković je u ukupnom plasmanu u konurenciji od 51 takmičara, bio trećeplasirani sa rezultatom 9 sekundi i 23 stotinke, iza takmičara iz Novog Sada, šampiona Ivković Mateja iz Novog Sada (9,04 sekunde) i Ilić Marka iz Novog Sada koji je bio trećeplasirani sa rezultatom 9 sekundi i 6 stotinki.

Dragana Popović iz Atletskog kluba Omladinac Prigrevica je u konureciji od 50 takmičarki, izborila plasman u finale u kojem je zauzela osmo mesto sa rezultatom 9 sekundi i 94 stotinke.

Milica Zanze i Miloš Dreković su ovim rezultatima izborili učešće na finalu Sportskih igara mladih koje se održavaju u Splitu u avgustu mesecu ove godine.

Članove AK Apatin tokom vikenda očekuju dve aktivnosti, u subotu 18.05.2019. godine u Rumunskom gradu Kumpulung Moldovenesk održaće se Prvenstvo Balkana u planinksom trčanju na kojem će nastupiti atletska reprezentacija Srbije (tri juniorke, tri juniora, tri seniorke i jedan senior) , koju će predvoditi Goran Čegar u svojstvu vođe puta.

Dan nakon toga u  nedelju 19.05.2019. godine, 11 članova Atletskog kluba Apatin  (9 seniora i 2 seniorke) nastupiće na Prvenstvu Srbije u polumaratonu koje se održava u Somboru u okviru 40. Somborskog polumaratona, Tehnički delegat Atletskog saveza Srbije na Prvenstvu Srbije biće Goran Čegar.

Povezano:  RADNIČKI 1912 SUTRA PROTIV UZDRMANE BAČKE 1901