subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

USPEŠNI NASTUPI ČLANOVA ATLETSKOG KLUBA APATIN NA SREBRNOM JEZERU I SPLITU

Srebrna medalja Aleksandre Burkanović, bronze Zorana Radičanina i Nemanje Đurića

U proteklih sedam dana članovi Atletskog kluba Apatin imali su nastupe na polumaratonima na Srebrnom jezeru i Splitu i na Prvenstvu Srbije u dvorani za starije pionire u Beogradu.

Na Srebrnom jezeru je u subotu 02. marta 2019. godine, u organizaciji Sportskog saveza Veliko Gradište i Atletskog udruženja VGSK održano peto izdanje Srebrno jezero polumaraton, na kojem je u u trkama na 21,097 kilometara  i 5 kilometara, nastupilo preko 200 takmičara i takmičarki.

U polumaratonskoj trci na 21,097 kilometara, Atletski klub Apatin imao je četiri predstavnika, koji su postigli dobre rezultate.

U ženskoj konkurenciji Aleksandra Burkanović je osvojila drugo mesto sa rezultatom 1 sat 36 minuta i 2 sekunde, u istoj trci Marija Bubalo je osvojila 10. mesto, sa rezultatom 1 sat 58 minuta i 13 sekundi, i oborenim ličnim rekordom za više od tri minuta.

U muškoj konkurenciji, treće i četvto mesto pripalo  je članovima AK Apatin, Zoran Radičanin je sa ličnim rekordom 1 sat 17 minuta i 39 sekundi, osvojio treće mesto, dok je novi član AK Apatin Novica Stojanović, bio četvrtoplasirani sa rezultatom 1 sat 18 minuta i 43 sekunde.

U trci na 5 kilometara, Nemanja Đurić je osvojio treće mesto sa rezultatom 19 minuta i 36 sekundi.

U nedelju 03.03. u Atletskoj dvorani u Beogradu, održano je Prvenstvo Srbije za starije pionire, gde je nastupio Filip Hajnal, koji je u disciplini 300 metara (rezultat 45 sekundi i 34 stotinke) osvojio 12. mesto.

Članovi AK Apatin prethodne nedelje nastupili su i na 19. Splitskom polumaratonu, gde je Nemanja Đurić oborio lični rekord u polumaratonu, istrčavši rezultat 1 sat 28 minuta 37 sekundi, u istoj trci Predrag Vejin istrčao je rezultat 2 sata 1 minut i 50 sekundi.

 

U naredne dve nedelje Atletski klub Apatin očekuje mnogo aktivnosti. Seniori nastupaju na Prvenstvima Srbije u ultramaratonu na 6 sati (Beograd 09.03.) i Prvenstvu Srbije na 10 kilometara (Kruševac 17.03.)

Sledeće nedelje 10.03. u Kameničkom parku, održaće se tradicionalna humanitarna trka za dečiji osmeh gde će klub biti suorganizator sa OAK Novi Sad, i sa kojeg će prikupljena sredstva biti usmerena u humanitarne svrhe. Na takmičenju će nastupiti i veliki broj članova AK Apatin.

U toku su i pripreme za realizaciju tradicionalnog međunarodnog 4. Prekograničnog ultramaratona, Apatin – Osijek  (50 kilometara), koji se održava 17.03.2019. godine, sa startom u Apatinu i ciljem u Osijeku. Tradicionalni prekogranični ultramaraton AK Apatin, realizuje zajedničkim snagama sa partnerima Udrugom Zdravo trčanje iz Osijeka.

G.Čegar