utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

UZMI RAČUN I POBEDI 2020, PRVOPLASIRANIH 9 OPŠTINA DOBIJAJU 20.000 EVRA

U organizaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u okviru kampanje „Podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa“, a u cilju sprovođenja Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, u toku je takmičenje gradova, gradskih opština i opština koji će biti nagrađeni na osnovu broja poslatih fiskalnih računa ili „slip“ isečaka u toku nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“.

Gradovi, gradske opštine i opštine su podeljeni u tri jednake takmičarske grupe prema broju stanovnika (male, srednje i velike). U svakoj od grupa određuju se po tri pobednika na osnovu broja poslatih koverti po glavi stanovnika ponderisano kupovnoj moći. Kupovna moć se, za potrebe takmičenja, obračunava stavljanjem u odnos prosečne zarade na nivou lokalne samouprave sa prosečnom zaradom u Republici Srbiji.

Devet pobedničkih gradova, gradskih opština i opština, biće nagrađeni sa 20.000 evra koje će biti u obavezi da utroše u svrhe koje odaberu građani nakon organizovanog zajedničkog odlučivanja.

Potsećanja radi, pravo na učešće u nagradoj igri „Uzmi račun i pobedi 2020“ imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koja prikupe 10 fiskalnih računa, ili 10 slipova – potvrda za plaćanje karticom odnosno platnim instrumentom za instant plaćanje putem IPS QR koda, minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, ne starijih od 1. septembra 2020. godine.

Fiskalni računi i slipovi dostavljaju se odvojeno (ne smeju se mešati) u kovertama bilo koje boje, veličine ili oblika, dokle god staju u poštansko sanduče. Broj koverata koje mogu da se pošalju nije ograničen. Adresa na koju se šalju koverte je UZMI RAČUN I POBEDI 2020. Na poleđini koverte treba čitkim slovima upisati lične podatke učesnika i to: ime, prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnih dokumenata i kontakt telefon. Poleđina koverte je strana na kojoj se koverta otvara. Slanje koverata sa fiskalnim računima i slipovima je besplatno (ne plaća se poštarina), i počelo je 15. oktobra.