sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VELIKI NIKOLA KLINA ČOVIĆ ZAUSTAVIO VOJVODA STEPU!

PIK PRIGREVICA – VOJVODA STEPA 39:27 (17:13)

Prigrevčani su očitali rukometnu lekciju Vojvoda Stepi, lideru na tabeli Druge lige Sever u derbiju 16. kola koje je sinoć odigrano u Prigrevici. Rezultat od 39:27 dovoljno govori kakav je utakmica imala tok, a mora se naglasiti da je trijumf propratila besprekorna i maštovita igra u kojoj je taktiku smislila trener Milka Nikšić, disciplina i poslušnost tokom čitave utakmice, majstorije na golu velikog kapitena i golmana Čovića, mudra i efikasna igra braće Đurasinović, Kozlovačkog, Ćerana i ostalih. To bi u najkraćim crtama bio uvod za veliki uspeh prigrevačkih rukometaša koji su naneli težak poraz timu koji vodi na tabeli.

Veliki Nikola golman i kapiten PIK Prigrevice

Malo ko se nadao ovakvom ishodu utakmice u kojoj su se sastali trećeplasirana PIK Prigrevica i Vojvoda Stepa iz istoimenog mesta koji je uoči ove utakmice bio sam na čelu tabele sa pet bodova više od Prigrevčana. Domaći rukometaši su tokom prvih 30 minuta imali prednost, ali ni jednog časa ona nije bila toliko ubedljiva da se sa sigurnošću moglo tvrditit da će bodovi ostati u Prigrevici. Za trenera poput Milke Nikšić jedno poluvreme je bilo dovoljno da uvidi sve slabosti protivnika, pa je u poluvremenu pao dogovor, a šta su se dogovorili, nije teško odgonetnuti. Krajnji ishod je sve rekao. Na golu je ponovo briljirao Nikola Klina Čović koji je svojim intervencijama protivnike dovodio u bezizlaznu situaciju, a saigračima iz minuta u minut ulivao samopouzdanje. Mada su mladi, Prigrevčani su znalački iskoristili ovakvu situaciju i prikazali verovatno najbolju igru ove sezone.

Kada se ostvari ovako ubedljiva pobeda, onda je nepošteno prema celom kolektivu izdvajati pojedince, ali se ne sme sapostaviti učinak kapitena Čovića, deset golova Aleksandra Đurasinovića, kao i po sedam pogodaka Slobodana Kozlovačkog i Dušana Ćerana.

Svi sa ovog spiska (protokola) uz svoje ime zaslužuju čistu 10 kao ocenu, a posebno pohvale moraju se uputiti na račun sve bolje Milke Nikšić koja prerasta u trenera ozbiljnog formata. Njeni puleni su zabeležili sedam uzastopnih pobeda i ozbiljno konkurišu za najviše mesto na tabeli. U narednom kolu Prigrevčani gostuju Dalmatincu iz Riđice.