sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VELIKI USPEH MILANA ZULIĆA

Nakon Rima i Meksiko Sitija Milan Zulić izlaže na Kubi

Nakon skoro završene četvrte izložbe u Rimu pod nazivom „Telo u pokretu“, Milan Zulić je prošao još jednu veoma jaku selekciju od 212 međunarodnih umetnika našavši se u izboru meksičkog žirija među 15 najboljih čiji su radovi  prikazani na izložbi „Samples“ u glavnom gradu Meksika.

Ovo nije prvi put da se ovaj umetnik predstavlja u Meksiku, nakon osam  izložbi u ovoj dalekoj zemlji u gradovima Leon, Guanajuato, Gvadalahara, Agvascalientes, Kolima, Toluka, Monterej i Meksiko Siti, Milan Zulić još jednom dokazuje kvalitet svoje umetnosti  po deveti put u Meksiko Sitiju. Posle Rima i Meksiko sitija, radovi ovog umetnika se pojavljuju na još jednoj internacionalnoj kolektivnoj izložbi na Kubi pod nazivom FIVAC koju čine selekcija četrdeset najboljih radova od preko sedamstotina u konkurenciji. Izložba će biti otvorena 27. aprila u galeriji “República 289” i ceo program koji se sastoji od izložbi, pozorišnih predstava i modernog plesa biće u sklopu bijenala u Havani. Iako je ovo prvi put da se radovi ovog umetnika predstavljaju na Kubi, nije i jedini put na ovom dalekom kontinentu. Pored izložbi u Brazilu, Argentini, Meksiku i Čileu ovo je petnaesti put da se umetnost Milana Zulića prikazuje u južnoj Americi. 

A, da se njegovi radovi mogu videti i puno bliže dokazuje i izložba u Beogradu u galeriji ”Pro3or“ u kojoj su se predstavili finalisti konkursa “Ženstvenost“. Ovaj talentovan i uspešan umetnik iza koga stoje preko petnaest hiljada radova u oblasti crteža, slikarstva, skulpture, videa, fotografije i proširenih medija, priredio je i 32 samostalne izložbe i preko 250 kolektivnih u proteklih 27 godina izlagačkog delovanja u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini,  Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj, Bugarskoj, Italiji, Španiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Engleskoj, Belgiji, Luksemburgu, Americi, Brazilu, Argentini, Kubi, Meksiku, Čileu, Egiptu, Rusiji i Indiji.

Više puta nagrađivan za crtež, fotografiju, video i dizajn. Radovi mu se nalaze u svetskim i domaćim kolekcijama.