subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VELIKI USPEH MLADIH RUKOMETAŠA PRIGREVICE

MILKINI UČENICI VICEŠAMPIONI „BJELINA KUP“

Na velikom, Trećem međunarodnom turniru u rukometu i mini rukometu – Bijeljina cup 2018- mladi rukometaši PIK Prigrevice ostvarili su sjajan uspeh. Oni su osvojili titulu vicešampiona, međutim da su kojim slučajem bili šampioni, to ne bi bilo nezasluženo, jer su igrali odlično i nedostajala im je doza sreće da zlatom krunišu svoj odličan nastup.

Turnir se igrao iz dva dela, 05. avgusta se igrao mini rukomet, a 10.,11. i 12 na programu je bio veliki rukomet. Prigrevčani su bili učesnici oba vikenda. Na mini rukometu u dve kategorije a na velikom rukometu u jednom

Stefan Putnik, najbolji golman turnira

kategoriji.

Ekipe su bile podeljene po godištu i grupama i to: dečaci: 2003., 2004., 2005. i 2006 godiste, a devojčice: 2004. i 2006. godište. Voljom žreba Prigrevčani su se našli u grupi A zajedno sa ekipama RK Kronos – Logatec Slovenija, RK Speed – Gradačac BiH, RK Šibenik 2015 – Šibenik Hrvatska i RK Hajduk – Beška Srbija

Milan Lazić, kapiten prigrevačkih nada

Grupu B činile su ekipe: RK Bijeljina – Bijeljina BiH, RK Opus – Opuzen BiH, RK Sloga – Prnjavor BiH, RK Laktaši – Laktaši BiH, RK Metaloplastika – Šabac Srbija ODUSTALI.

Nade prigrevačkog rukometa odigrali su u grupi četirir utakmice.

Oni najavljuju bolje sutra

U prvoj, premijernoj utakmici izgubili su od ekipe RK Kronos 14-13. U toj utakmici trema je učinila svoje, ali je trener Milka Nikšić učinila sve što je neophodo da se ekipe brzo konsoliduje pa su usledile sjajne igre i pobede: RK Šibenik 2015 sa 19-16 i Hajduk sa 13-3, a drugog dana deklasiran je RK Speed sa 22-2.

Kao drugoplasirana ekipa u grupi ukrštali su se sa prvim iz grupe B. gde je prvak bila ekipa  RK Sloga. Njih su Prigrevčani savladali lako i ubedljivo sa 23-7 i plasirali se u finale.

U finalu smo igrali sa ekipom od koje smo izgubili u grupi RK Kronos. Hala je bila ispunjena navijačima protivnika, naši dečaci su se malo i uplašili i nisu pokazali sve što znaju i mogu. Utakmicu smo dobro otvorili i poveli sa 3-1 ali su posle tajmauta protivničke ekipe, uspeli da izjednače na 4-4 i polako prešli u vođstvo. Utakmicu smo izgubili rezultatom 17-14 i osvojili drugo mesto, naglašava trener prigrevačkih rukometaša Milka Nikšić, koja želi da napomene:-U potpunosti sam zadovoljna prikazanom igrom i ostvarenim rezulataom. Nije bilo lako igrati po ovakvim vremenskim uslovima, ali nas to nije omelo da prikažemo deo onoga što smo radili. Svima nam laska priznanje koje smo dobili kada je naš golman Stefan Putnik proglašen za najboljeg golmana turnira. Momci su razočarani što nisu uspe

li da pobede i osvoje turnir, ali generalno ovo je veliki uspeh za naš klub i još jedno veliko priznanje, jer je na turniru bilo prijavljeno 47 ekipa i odigrano je 107 utakmica u tri dana.

Mladi Prigrevčani su stekli međunarodno iskustvo i na takmičenju u mini rukometu, pa njihova učiteljica Milka Nikšić sa ponosom ističe veoma bitne detalje.

Uz malo sreće moglo je biti zlato

Mini rukomet se igrao vikend ranije 05. avgusta, a naš klub je učestvovao sa dve ekipe dečaci 2007. i dečaci 2008. godište. Obe ekipe su odigrale po tri utakmice. Dečaci 2007. su igrali sa RK Hajduk Beška, RK Kamidžorac Lazarevac i RK Dinamo Pančevo. Dok su dečaci 2008. godište igrali sa RK Bijeljina prva ekipa, RK Hajduk Beška i RK Seed Gradačac. Bilo im je odlično, stekli su nova poznanstva, između utakmica se družili sa svojim vršnjacima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije… Na mini rukometu su učestvovale 32 ekipe i odigrano je 72 utakmice na tri terena, ističe Milka Nikšić.

Za sve ostvareno, kompletnoj ekipi treba uputiti iskrene čestitke. Sasvim je izvesno da treba pomoći ovaj sportski kolektiv da nastavi sa redom, jer bez zdrave omladine, nema ni zdrave sredine. Ali, ne sme se zapostaviti jedan ne baš poučan podatak. Kompletan turnir finansirali su roditelji igrača, pa se treba nadati da će sledeći put neko imati sluha da pomogne razvoj rukometu u selu koje se sportski uzdiže na zavidne visine.