subota, 8 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

VELIKI USPEH UROŠA AŠKOVIĆA

Pobornik Street Workauta (vežbanje na otvorenom), Uroš Ašković iz Obrenovca, obrio je nezvanično Ginisov rekord u izvođenju zgibova za 60 sekundi. Mladi atleta je za nepun minut izveo čak 63 zgiba i tako nadmašio oficijelnog rekordera za čak 12 zgibova. Rezultat nezabeležen u analima ovog relativno mladog sporta,prijatno je  iznenadio njegove brojne pobornike, samo ne Uroša.  Deluje neverovatno, pogotovu što je uradi 60 zgibova bez prekida, a preostala tri u zadatom vremenu. Štoperica se na kraju zaustavila na 58, 04 sekunde, što znači da je imao ’’lufta’’ za još neki pokušaj. Obaranje rekorda ovekovečile su dve kamere, od kojih je jedna bila postavljena u visinu vratila kako bi se gledaoci   mogli  uveriti  u regularnost vežbe. Nezabeleženi rezultat za Aškovića  nije predstavljao  iznenađenje, s obzirom da je na treninzima izvodio 50 zgibova bez pauze. Urošev partner u vežbanju Nikola Vejnović, koji je bio merilac vremena i pazio na ispravnost sportskog podviga,  čestitajući Urošu,  napomenuo je da je aktuelni rekorder(51 zgib), koristio moment(cimanje) u kukovima, što je dozvoljeno, ali se služio i zabranjenim savijanjem  kolena.

-Ako bi taj segment vežbe analizirali, stiče se utisak da je Aške za nijansu pravilnije izvodio zahvate – uverava nas Vejnović. Novi rekorder, još umoran, bez euforije objašnjava: – Dao sam sve od sebe, i nije mi trebao bolji motiv od postojećeg Ginisovog rekorda. Nisam ni jednog trenutka posumnjao u svoje mogućnosti, osećam da u sebi imam još rezervi, i verujem da  moja podlaktica  može  da  izdrži još ekstremniji  rezultat  – izjavio je po obaranju svetskog rekorda mladi Obrenovčanin.  Jedinstveni podvig  je privukao rekordan broj  pregleda, i za  24 sati  na kanalu ’’Back to the Basics’’ klip je imao  preko 65 000   poseta.

Povezano:  RADNIČKI 1912 PROTIV OMLADINCA JURI LIČNI REKORD

Ašković je svojim fanovima poručio da ukoliko dobije 10 000 lajkova da će ići do krajnjih granica i pokušati da popravi postojeći rezultat. Nažalost,  sjajan rezultat neće biti verifikovan od merodavne Ginisove komisije, jer za to je potrebno izdvojiti značajna devizna sredstva, a u vreme pandemije ni to nije dovoljno.

Moramo navesti da je Uroš potomak Milana Aškovića, novinara i prijatelja našeg portala, pa verujemo da će svi kojima je stalo do uspeha mladog Srbina dati svoj doprinos da on uspe.