subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VELIKO PRIZNANJE ZA APATINCA PROF. DR TIHOMIRA VEJNOVIĆA

Sajt Moj Novi Sad prenosi vest koja će obradovati mnoge Apatince, ali i one koji ga poznaju.

Upravnik Кlinike za ginekologiju i akušerstvo КC Vojvodine i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Tihomir Vejnović predložen je za dobitnika Februarske nagrade za 2017. godinu, odlučeno je na današnjoj sednici Кomisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu.

Predlog da prof. dr Tihomir Vejnović dobije Februarsku nagardu biće upućen Skupštini Grada Novog Sada, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine grada na svečanoj sednici. Pored golubice, na današnjoj sednici predloženo je da novačni deo Februarske nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Zasluženo predložen za nagradu

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije prof. dr Tihomir Vejnović podneli su Društvo lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva, Organizacija za podršku ženama sa invaliditetom „… iz kruga Vojvodina“, Udruženje za ginekološku endoskopiju Srbije i Udruženje „Mamarijum“ iz Novog Sada.

Prof. dr Tihomir Vejnović rođen je 1958. godine u Apatinu, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu 1984. godine. U zvanje redovnog profesora na Katedri za ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu izabran je 2008. godine i na mestu šefa Katedre je bio od 2011. do 2016. godine. Član međuodeljenskog odbora SANU za biologiju i humanu reprodukciju postaje 2004. godine, a za člana Akademije Medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva biran je 2006. godine. Član je Saveta Univerziteta u Novom Sadu od 2017. godine, a član je Odbora za humanu reprodukciju Odeljenja medicinskih nauka SANU od 2015. godine. Za Upravnika Klinike ga ginekologiju je imenovan jula 2016. godine.

Objavio je preko 40 naučnih i stručnih radova, publikovanih u vodećim časopisima nacionalnog i međunarodnog značaja. Ključni doprinos njegovog naučnoistraživačkog rada je modifikacija tehnike carskog reza, koja je prezentovana u 17 zdravstvenih institucija širom sveta.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom Dana Grada – 1. februara, kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.