utorak, 28 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VESTI IZ AK APATIN

JOŠ JEDNA MEDALjA ZA ATLETSKI KLUB APATIN NA SENIORSKIM

PRVENSTVIMA SRBIJE

            Aleksandra Todorović vicešampionka Srbije u ultramaratonu na 50 kilometara

Na Paliću je proteklog vikenda održano seniorsko Prvenstvo Srbije u ultramaratonu na 50 km, 100 kilometara i na 24 sata.

Članovi Atltskog kluba Apatin imali su odličan nastup i osvojili su jednu medalju. U trci na 50 kilometara Aleksandra Todorović osvojila je srebrnu medalju sa rezultatom 4 sata 33 minuta i 54 sekunde.

Aleksandra Todorović, članica AK Apatin

Pobedila je članica AK Bečej Sanja Gortva, dok je bronzanu medalju osvojila članica ARK Somaraton Sombor Bojana Marić. U trci na Prevenstvu Srbije u disciplini 24 sata trčanja, učestvovao je  i dostojno reprezentovao Atletski klub Apatin Željko Peković, koji je osvojio peto mesto sa istrčanih 163 kilometra i 360 metara. U trci na 24 sata slavio je takmičar Dinama iz Pančeva, Mihal Šulja.

Tehnički delegat Srpskog atletskog saveza na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu bio je Goran Čegar.

Ovo je treća seniorska medalja za Atletski klub Apatin u 2020. godini, s obzirom da su 14. marta 2020. godine, Dušan Momić i Aleksandra Todorović poneli titule prvaka Srbije u ultramaratonu na 6 sati.

Protekle subote aktivan i uspešan je bio i Predrag Vejin koji je na polumaratonu (21 kilometara i 097 metara) u Mostaru istrčao lični rekord 1 sat 34 minute i 51 sekundu, što je bolje za skoro 12 minuta od dosadašnjeg.

Atletski klub Apatin ove godine i pored situacije sa epidemojom učestvovao na skoro svim Prvenstvima Srbije u seniorskoj, juniorskoj i pionirskoj konkurenciji koja su održana, gde su članovi kluba ostvarivali dobre rezultate.

Željko Peković prolazi kroz cilj

Sledeće takmičenje na kojem će seniori AK Apatin nastupiti je Prventvo Srbije u polumaratonu, koje će se održati u Čačku, 27.09.2020. godine.

Balint Pastor i Goran Čegar na otvaranju takmičenja

Atletski klub Apatin organizuje besplatnu školu atletike za najmlađe sugrađane, koja se realizuje kroz treninge utorkom i četvrtkom na spoljnim terenima u Mašinskoj školi, informacije u vezi sa terminima realizacije treninga mogu se dobiti preko emaila kluba: akapatin2001@gmail.com.

Uporedo sa učešćem na takmičenjima i urealizacijom besplatne škole atletike, Atletski klub Apatin, sprovodi predpripremne radnje za organizaciju jubilarnog 25. Apatinskog Dunavskog polumaratona, koji bi ukoliko zdravstvena situacija bude pozitivna trebalo da se održi u subotu 17. 10.2020. godine.