subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VFL SEVER 11. KOLO – LIDER POSUSTAJE, DVOJAC U PRATNJI DODAJE GAS

Slabija efikasnost, sedam pobeda domaćih ekipa, dva nerešena rezultata, bez pobede gostujućih timova, četiri crvena kartona, glavne su karakteristike jedanaestog kola vojvođanskih severaša. Vodeća Vojvodina odigrala samo 1:1 u Lovćencu, i sa osvojenim bodom smanjila razliku u odnosu na pratioce Mladosti iz Bačkog Petrovca i Bajšom. U derbiju kola, ekipa gostujućeg ČSK iz Čelareva, praznih šaka se vratila iz Bačkog Petrovca, gde je domaćin minimalcem došao do novih bodova i nastavio upornu pratnju za vodećom Vojvodinom. Isto minimalcem, Bajša je rešila meč na svom bunjištu, a ceh je platila poslednja Vojvodina iz Tovariševa. Od timova koji jure vrh tabele, Tekstilac nastavlja sa pobedama, a njemu su se pridružilei dve Mladosti, turijska i apatinska. Turijci su svladali komšije iz Srbobrana sa 3:1, a Apatinci Obilića sa 4:2.

Najubedljiviju pobedu ostvarili su fudbaleri Krila Krajine, koji su u Bačkoj Palanci, posrnuli somborski Radnički isprašili sa 4:1. Samo u prvih pola sata bilo je 3:0. Jedan gol je bio dovoljan za novu pobedu Bačke u Pačiru, gde je poražena Crvenka. Bačkogradištanska Vojvodina je i dalje prva, a sada ima 26 bodova, bod više od svojih pratioca Mladosti BP i Bajše, koji su sakupili po 25. Četvrti, peti i šesti tim imaju sada 22 boda, a to su Tekstilac i dve Mladosti. Novim porazom, ekipa iz Čelareva je sada sedma sa 19 bodova. Na začelju Vrbas je sakupio 8, Srbobran 6, a Vojvodina 5, koja je fenjer predala Obiliću koji ima 4 boda.

Narednog vikenda u utakmicama koji se i dalje igraju bez publike, a ovoga puta početak je u 14,00 sati, sastaju se u Novom Kneževcu dve poslednje ekipe na tabeli domaći Obilić i njegov gost Vojvodina iz Tovariševa. Vrbas dočekuje Bajšu, Crvenka Hercegovca, a Srbobran Njegoša. Vodeća Vojvodina igra na svom terenu u Bačkom Gradištu, a u goste joj dolazi Bačka iz Pačira. Na Gradskom stadionu u Somboru gostuje Mladost iz Turije, a u Čelarevu Krila Krajine. Tavankućani dočekuju drugoplasiranu Mladost iz Bačkog Petrovca, a derbi kola se igra u Apatinu, gde gostuje Tekstilac iz Odžaka.