sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

VOLONTERI ZA 4 DANA SPAKOVALI 45 TONA PREHRAMBENIH PAKETA, PODELA OD UTORKA

U subotu je bio je četvrti dan u nizu kako se u dvorištu sportskog saveza pakuju paketi za penzionere čija su primanja manja od 30 hiljada dinara

-Sa podelom ćemo početi iduće nedelje, a paket će dobiti svaki penzioner u našoj opštini čije je primanje manje d 30 hiljada dinara. Takvih ljudi je oko 4500 u našoj opštini, tako da  ćemo u narednih nekoliko dana kada se krene sa podelom doći do svakoga od njih. – rekla je zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać.

Opština Apatin je u saradnji sa pokrajinskom Vladom uspela da obezbedi pakete, a nakon podele paketa sa hranom, uslediće i podela paketa sa kućnom hemijom.

Posebno bih želela da se zahvalim volonterima, danas su sa nama svi fudbaleri FK Mladost iz Apatina, koji su došli da pomognu u pakovanju. Prethodnih dana su bili tu volonteri Crvenog krsta Apatin, vrtića, srednjih škola, opštinske uprave. Zaista svi koji su dolazili su želeli da pomognu i uspeli smo preko 45 tona hrane da spakujemo u 4 dana i nadam se od utorka krenemo sa distribucijom po domaćinstvima. – rekla je Dubravka Korać.

Ideja da se pomogne potekla je od igrača i uprave kluba, kako bismo se u trenutcima kada je prvenstvo prekinuto, pokazali da možemo biti igrači i van terena. Ovo je nešto najmanje što možemo da učinimo za naše sugrađane i uvek ćemo se odazvati, pogotovo u vremenu kada je vanredno stanje, kako bismo pomogli. – rekao je ispred FK Mladost Dušan Mitrović.

Jedan od volontera Crvenog krsta Apatin koji je sve ove dane bio prisutan da pomogne je Bojan Dražić.

Uspeli smo za 4 dana da spakujemo oko 4500 paketa za naše najugroženije penzionere. Pored ovoga, svakodnevno pomažemo ljudima koji imaju preko 65 godina tako što za njih idemo u nabavku, a svakodnevno postoji nekoliko ekipa na terenu koji i taj deo posla obavljaju. – rekao je Dražić

Zbog velikog broja penzionera kojima treba da stignu paketi, zamenica predsednika opštine Apatin je zamolila za strpljenje, jer će trebati nekoliko dana da volonteri posete svako od domaćinstava u našoj opštini gde postoji penzioner sa primanjem manjim od 30 hiljada, a takvih penzionera ima oko 4500.