nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZA PRIGREVČANE KRAJ PRVENSTVA, ALI ONO PRAVO TEK PREDSTOJI

ISTORIJA SE ISPISUJE U KUĆI FUDBALA

Za igrače FK Bratstvo 1946 iz Prigrevice takmičarska sezone 2018/19 u Srpskoj ligi Vojvodina je okončana. Ekipa je slobodna u poslednjem kolu i kako sada stvari stoje, ta pauza je došla u pravo vreme i ima neprocenjivu vrednost. Naime, 12. juna na terenu „Kuće fudbala“ u Staroj Pazovi odigraće se finalna utakmica Kupa Vojvodine između Bratstva 1946 i Podrinje iz Mačvanske Mitrovice inače člana Vojvođanske lige Jug.

Da nije kup utakmica sasvim je sigurno da bi se Prigrevčani proglasili favoritima, ali u ovakvim utakmicama uvek su moguća iznenađeja, odnosno ona su veoma često prisutna, pa treba biti krajnje oprezan kada se prilazi ovakvim susretima. Toga su svesni u taboru prigrevačkog srpskoligaša i ništa ne prepuštaju slučaju.

-Iza nas je jedna polusezona u kojoj je bilo uspona i padova. Suviše je rano davati neki konkretan zaključak, pa o krajnjem učinku ekipe moćemo da se izjasnimo tek nakon što stručni štab bude podneo izveštaj. Ono što je trenutno najaktuelnije, svakako je finale Kupa Vojvodine koje je pred nama i u kome učastvuje naš klub. Ovo je za Bratstvo 1946 istorijska utakmica, pa su nam sve misli usmerene ka tom susretu, prve su reči predsednika kluba Predraga Ostojića.

U 73 godine dugoj istoriji kluba ekipe je napokon uspela da se domogne finalne utakmice i u prilici je da svoje klupske vitrine obogati peharom namenjenom pobedniku najmasovnijeg pokrajinskog takmičenja.

Ovako je počelo, ekipa Bratstva 1946 iz početničkih dana

– Mi smo klub iz jednog relativno malog sela i svaki uspeh je za nas nešto posebno, a ovo je situacija o kojoj su mnogi mogli samo sanjati. Ne posreći se svakom fudbaleru da u karijeri igra ovako značajne utakmice. Verujem da su toga svesni fudbaleri i da im je to dovoljan motiv da u toj utakmici pruže sve od sebe i da ostvare pobedu koja bi kako za klub, tako i za mnoge od njih bila uspeh o kome bi se još dugo pričalo, tvrdi Ostojić.

Rival je u neku ruku nepoznanica za Prigrevčane. Trenutna četvrta pozicija na tabeli Vojvođanske lige Jug nije nikakakva garancija za uspeh, ali obavezuje igrače Bratstva 1946 da ostvare trijumf i nameće im breme favorita.

-Naši fudbaleri su dovoljno iskusni da shvate šta ova utakmica zahteva i šta znači. Mi smo u više navrata pokazali da smo ozbiljan klub i da svakoj utakmici prilazimo krajnje oprezno i siguran sam da nas neće poneti i zaneti bilo kakva uloga favorita. Igra se samo jedna utakmica i nema popravnog, a danas je fudbal totalno nepredvidljiv i samo onaj ko svojim obavezama prilazi korektno može da računa na uspeh. Pripremu ekipe, kako na fizičkoj tako i na psihočkoj osnovi prepuštamo trenerima, jer verujemo u njhov rad. Naša uloga je da igračima stvorimo što bolju atmosferu pred ovu utakmicu, naglašava predsednik Bratstva 1946 Predrag Ostojić.

Poznato je da Prigrevčani vole svoje selo, a pogotovo fudbalski klub. Uspesi koje je ekipa ostvarila tokom minulih godina delom je „razmazila“ pristalice kluba koji očekuju pobedu.

Nema opuštanje, ekipa Bratstva 1946 pred istorijskim uspehom

-Znamo šta naši navijači žele i ja im ovom prilikom mogu obećati da ćemo mi kao rukovodioci kluba učiniti sve što je u našoj moći da pripreme proteknu kako to naleže važnost utakmice. Obezbedili smo besplatan i organizovani prevoz za sve one koji žele da prisustvuju ovom, sa našeg aspekta mogu komotno reći, fudbalskom spektaklu. Pozivam pristalice kluba i one koji žele da nam pomognu da dođu da zajednički prisustvujemo novom poglavlju klupske istorije koja bi mogla zlatnim slovima da se ispiše na najznačejnijem fudbalskom mestu u Srniji, „kući fudbala“ u Staroj Pazovi. Uz njihovu pomoć put do osvajanja pehara biće znatno lakši, reči su čoveka, koji je svojim igrama i golvima bio deo jedne od uspešnijih generacija prigrevačkog fudbala, a danas u ulozi predsednika Bratstva 1946, Predraga Ostojića.

Jovan Banjac