ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZA VIKEND KREĆU RUKOMETNA UZBUĐENJA- ČOVIĆ POZIVA NAVIJAČE

Zimska pauza između dva dela rukometnog prvenstva Prve i Druge lige Sever završena je i od narednog vikenda kreću borbe za bodove. Ekipe sa ovih prostora u prolećni deo ulaze sa različitim ambicijama, Somborelektro i Apatin u borbi za opstanak među prvoligašima, Dalmatinac iz Riđice da sačuva „zlatnu“ sredinu u Drugoj ligi gde Sombor ima velikih problema da izbegne ispadanje, a jedina svetla tačka je ekipa RK PIK Prigrevica.

Ovako je izgledao start prenstva 5 od 5!

Naime, Prigrevčani su u situaciji da se bore za titulu prvaka, jer su prvi deo takmičenja okončali na trećoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, dva manje od vodećeg Hercegovca iz Gajdobre i bod manje od novosadske Slavije. Sve ovo navodi da će biti veoma burno i krajnje neizvesno, pogotovo kada je u pitanju drugoligaška scena gde prva dva mesta omogućavaju ulazak u viši stepen takmičenja. Prigrevčani ne kriju da su postignuti rezultat iznad svih očekivanja, ali isto tako nemaju nameru da se zadovolje ostvarenim, već najavljuju veliku borbu za svaki bod i pokušaj da ostvare istorijski rezultat.

Dobro smo igrali i trudili se čitavu jesen, što je vrednovano osvajanjem trećeg mesta i dobijanjem raznih priznanja. Sve to laska, ali i obavezuje da nastavimo tamo gde smo stali i da pokušamo ostvariti nešto o čemu je maštalo mnogo pređašnjih generacija prigrevačkog rukometa. Na putu do uspeha suprostaviće nam se mnogo različitih rivala i neće biti lako, ali sam ubeđen da uz podršku naših vernih navijača imamo realnih izgleda da budemo ravnopravni sa svima i da nastavimo sa pobedama, pogotovo na domaćem terenu, kaže kapiten i golman ekipe Nikola Čović.

Raspored kola ide na ruku izabranicima trenera Milke Nikšić, jer će biti domaćini timovima iz vrha tabele, pa je to donekle prednost u odnosu na ostale.

Nema lakih i teških rivala. Svaki bod je dragocen, pa iz tog razloga pozivam navijače, pristalice rukometa i sporta da dođu u što većem broju i da nam pomognu već na startu protiv Naftagasa iz Elemira. Naizgled je to laka utakmica, ali mi to tako ne smemo gledati. Moramo poštovati svakog rivala i samo uz maksimalno zalaganje možemo doći do pobede, poručije Čović.