utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZAŠTO SU PRIGREVČANI DIGLI GLAS PROTIV SUDIJE BIKIĆA?

„AKO KOZA LAŽE ROGOVI GOVORE ISTINU“

Još se nije stišala bura oko komentara na račun suđenja u derbiju 7. kola Srpske lige Vojvodina između Bratstva 1946 i Hajduka 1912 iz Kule, odigranog prošle subote u Prigrevici. Zašto su Prigrevčani protestvovali i digli glas protiv suđenja? Pitanje na koje mnogi traže odgovor, jer pojedinci procenjuju da je već sada rešeno prvenstvo i da je sve jasno. Da li smo mi izveštavali pristrasno i da li zaslužujemo da nas prozivaju, ostavljamo vama čitaocima da sami procenite.

Uprava Prigrevčana više puta je sagledala snimak susreta i ustanovila da je sudija Nikola Bikić iz Zrenjanina sa svojim pomoćnicima Nikolom Tomaševim iz Zrenjanina i Nevenom Zekićem iz Kikinde direktno uticao na krajnji rezultat. Mi smo došli do snimka koji možete vidite samo na sajtu Apa-press.info, a ovde se radi o ni manje ni više nego 13 ključnih grešaka koje su odlučile derbi između Bratstva 1946 i Hajduka 1912 iz Kule.

Prvi sporni momenat, gostujući igrač igra rukom u svom šesnaestercu.

Drugi sporni momenat. Verovatno da je mnogo diskutabilan, ali kada se kasnije sagleda kriterijum po kome su suđeni prekršaji domaćinu i deljeni žuti kartoni, onda je ovo zaista sporni momenat jer je oboren domaći igrač u šesnaestercu gostiju

Treći sporni momenat, nedosuđen prekršaj za domaćina nadomak kaznenog prostora Hajduka

Četvrti sportni momenat, evidentan prekršaj nad domaćim igračem

Peti sporni momenat, gostujući igrač (već ima javnu opomenu) sa dve noge startuje na domaćeg igrača

Šesti sporni momenat, nameran prekršaj gostujućeg igrača

Sedmi sporni momenat, slobodan udarac za gostujuću ekipu, a prekršaja nije bilo

Osmi sporni momenat, gostujući igrač laktom udara domaćg fudbalera, sudija svira prekršaj u korist gostiju

Gostujući igrač rukom udara domaće, sudija ništa ne svira

Ovo je jedan od prelomnih momenata. Sudija svira nepostojeći prekršaj za goste, nakon toga iz slobodnog udarca lopta ide u šesnaesterac domaćina gde je gostujući igrač sa brojem 4 u evidentnoj nedozvoljenoj poziciji

 

Igranje rukom gostujućeg igrača, sudija pušta da se igra nastavi

Posebnu pažnju treba obratiti na ovaj momenat. Vejnović dobija prvi žuti karton zbog udaranja igrača rukom. Prilikom izvođenja slobodnog udarca i upućivanja lopte ka golu Bratstva 1946, treba obratiti pažnju na poziciju dva napadača gostujućeg tima. To je morao signalizirati pomoćnik i zaustaviti akciju iz koje se izbacuje lopta do igrača Hajduka 1912 sa brojem 11 (Davidova) koji naleće na Vejnovića i sudija tu situaciju okarakteriše kao prekršaj za žuti karton (drugi za Vejnovića koji u 25. minutu mora napustiti teren).

Dva žuta kartona, Nosković i Savanović

Dakle, na vama je da sami procenite da li je bilo argumenata za protestvovanje i da li su sudije uticale na rezultat.