nedelja, 17 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZAVRŠEN ZIMSKI TURNIR U MALOM FUDBALU

KAFE TRIK SA PENALA DO TRIJUMFA

Ovogodišnji zimski turnir u malom fudbalu završen je finalnom utakmicom između Kafe Trik i JV 058 koja će se dugo pamtiti. Nakon mnogo preokreta, uzbuđenja i neizvesnosti, titulu prvaka poneo je Kafe Trik boljim izvođenjem penala, pošto je u regularnom toku susret završen nerešeno 3:3.

Tokom većeg dela utakmice ekipa JV 058 imala je vođstvo i činilo se da će Paunović, dvostruk strelac, i družina odbraniti prošlogodišnju titulu, ali se upornost igrača Kafe Trika isplatila i pred kraj susreta su poveli sa 3:2. Mnogi su pomislili da je tu kraj uzbuđenjima, ali je samo 17 sekundi pre kraja Damir Bogunović uspeo da izjednači i pruži svojoj ekipi mogućnost da se sa bele tačke domogne pobedničkog postolja. Neizvesnost je trajala do poslednje serije, jer su za JV 058 precizni bili Srđan Vuković i golman Nikola Ićitović, odnosno za Kafe Trik Milan Vujin i Slobodan Bojić. Odluku u svojim nogama imala su dva najbolja igrača tokom čitavog turnira, Miroslav Paunović (JV 058) i Srđan Grabež (Kafe Trik). Paunovićev šut odbranio je odlični Ivica Molnar, a Grabež je preciznim udarcem pogodio mrežu i na taj način doneo svojoj ekipi pobednički pehar i novčanu nagradu od 100.000 dinara. Drugo mesto i 50.000 dinara pripalo je JV 058, dok je treća ekipa Car wash/Česma invest koja je u borbi za bronzu i 30.000 savladala ekipu Kombi prevoz Ožegović sa 5:2.

Za najboljeg igrača kod seniora proglašen je Srđan Grabež (Kafe Trik), najbolji strelac je iz istog tima Dragan Hoscieslavski, a žiri je za najboljeg golmana prograsio Nikolu Ićitovića (JV 058) koji je svoje priznanje predao Ivici Molnaru (Kafe Trik) smatrajući da je on zaslužio da ponese tu titulu.

U konurenciji kadeta naslov prvaka pripao je ekipi Padrino hause koja je u finalu savladala Bratstvo 1946 sa 2:0, dok je treći Paxel. Laskava zvanja najboljih poneli su igrači pobedničke ekipe Stefan Rožić golman, Veljko Arsović strelac i Miloš Diljkan igrač. Kod pionira redosled je bio sledeći Česma invest šampion, Zlatara Anais druga i Borusija treća. I ovde su priznanja za najbolje podelili igrači prvoplasiranog sastava Petar Drvar strelac, Aleksa Majstorović golman i Veljko Arsović igrač. Kod najmlađih učesnika Tango je slavio ispred Apataxija i svojim redovima imao najboljeg strelca Stefana Rodića, dok su najbolji golman Miloš Pijanović i igrač Nemanja Stupar iz Apataxija.

braća Slobodan i Goran Bačić

Veterani su kao i obično bili na visini zadatka. „Starci“ su pokazali da još znaju baratati sa loptom i njihove utakmice su bile za fudbalske sladokusce. Naslov prvaka pripao je ekipi APA Proing koja je u finalu sa 2:0 savladala Nezavisni sindikat APA, dok je treće mesto osvojila Picerija Zamak. Tu nije bilo mnogo dileme oko proglašenja najboljih. Prvi strelac turnira bio je Goran Bačić (Picerija Zamak), najbolji golman Branislav Vujnović (APA Proing) dok je za najboljeg igrača proglašen Zoran Stamenić (APA Proing) dvostruki strelac u finalu.

Pehare, priznanja, diplome, plakete i novčane nagrade učesnicima su dodelili Slobodan Bačić generalni sekretar Sportskog saveza opštine Apatin i Radomir Radujko upravnik hale OŠ „Žarko Zrenjanin“.

Nedostaje masovnost, učesnici mlađih selekcija

Opšti utisak celokupnog turnija je da u Apatinu ima kvaliteta, ali nedostaje masovnost. To se pre svega misli na mlađe uzraste, jer se nisu pojavili dečaci koji treniraju fudbal i koji ovdašnju javnost svakodnevno „bombarduju“ sa velikim uspesima na drugim terenima i u drugim gradovima. Već nekoliko godina unazad apatinska publika ostaje lišena saznanja koliko su oni zaista sjajni, jer ili bojkotuju domeće turnire, koji su pristupačni za svačiji džep, ili više vole da igraju daleko od očiju ovdašnjih stručnjaka i plaćaju velike kotizacije, p

Radomir Radujko uručuje medalje

utne troškove i sve ostalo što prati učešće na takvim turnirima.

To neka analiziraju oni koji izdvajaju, za sadašnje uslove dosta velika sredstva za učešće svoje dece na skupovima fudbalskih nada, a organizatoru SS opštine Apatin sve čestitke na uspešno odrađenom turniru, počev od okupljanja ekipe preko suđenja do nagrada.

Jovan Banjac