sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DELA DOMA ZDRAVLjA, U PRETHODNOM PERIODU ULOŽENO 43 MILIONA

Radovi na rekonstrukciji opšte prakse i specijalističkih ordinacija u apatinskom Domu zdravlja su završeni, a o svemu urađenom u prethodnom periodu kada je primarna zdravstvena zaštita u pitanju govorila je zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać.

Opština Apatin se 2016. godine opredelila da u potpunosti uredi primarnu zdravstvenu zaštitu, a ideja je pre svega bila da se u Domu zdravlja obezbede adekvatni uslovi za sve pacijente koji ovde dolaze. Iz tog razloga smo svake godine imali po neku investiciju, te smo sa današnjim danom došli do cifre od 43 miliona dinara koje su u prethodnom periodu uložene u opremanje Doma zdravlja. Kupljeni su dva sanitetska vozila, ultrazvučni aparat i sada je rekonstruisan kompletan jedan deo. – rekla je zamenica predsednika opštine Apatin

Koraćeva je dodala da je ideja u budućnosti da se proširi medicina rada kao i hitna pomoć i da na ovaj ili sličan način uredimo drugi deo doma zdravlja.

Radovi su završeni, a pacijenti i zaposleni vrlo zadovoljni. Uz pomoć lokalne samouprave mnogo toga je urađeno u prethodnom periodu. Pre četiri godine situacija u Domu zdravlja bila je zaista alarmantna da je bilo teško odrediti prioritete. Imali smo opasnost od zatvaranja ambulante u Kupusini, u Apatnu nije postojao lift te neki pacijenti nisu mogli da dođu do očnog lekara, sanitarni čvorovi su bili u lošem stanju, sanitetska vozila gotovo pa ni jedno ispravno… Krenuli smo redom, te su nabavljeni novi saniteti, renovirana je ambulanta u Kupusini i sanitarni čvorovi u Apatinu, napravljen je lift koji smo pustili u rad odmah po završetku ovih radova. – rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Branka Bajić i dodala da su ovo prvi veći radovi posle 40 godina u Domu zdravlja Apatin.