nedelja, 17 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZAVRŠENA ZIMSKA PAUZA U KUGLAŠKOM SPORTU

Kuglaši i kuglašice imali su kratku pauzu između dva dela prvenstva i već sledećeg vikenda se nastavljaju takmičenja u Super i u Prvoj ligi Srbije

Kuglašice Apatina u okviru 11. kola Super lige gostuju u Zrenjaninu domaćem Banatu, Apatinci takođe nastupaju u elitnom društvu i u 11. kolu gostuju Metalcu iz Gornjeg Milanovca, dok će u Prvoj ligi grupa Vojvodina Kordun biti domaćin u Kljajićevu Jadranu iz Golobovaca, somborski Vihor gostuje kod Slavie iz Kovačice, a kulski Hajduk lideru na tabeli Jedinstvu iz Novog Bečeja.

Inače kuglaši i kuglašice imali su generalnu proveru forme pred nastavak sezone na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine koje se održalo na kuglani Banje „Junaković“. Veoma zapažen bio je Danilo Mandić iz somborskog Vihora koji je sa 636 oborenih čunjeva osvojio titulu vicešampiona Pokrajine i obezbedio učešće na prvenstvu države. Mandića je samo jedan čunj delio od naslova prvaka, jer je Čaba Zavarko oborio 637 čunjeva. Pored njega na smotri najboljih srpskih kuglaša naće se još Apatinci Nemanja Musulin, Miroslav Drljača i Mile Vuletić kao i Nikola Blagojević iz Kljajićeva.

Kod pripadnica nežnijeg i lepšeg pola plasman na prvenstvo države ostvarila je Jasna Orlović iz Apatina koja je bila peta na pokrajinskom takmičenju.