sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ŽIĆO KORMILAR SINĐELIĆA IZ TRPINJE

Apatinac Života Gavrilović (47) koji je do ovog leta radio kao pomoćni trener Bratstva 1946 u narednom periodu sedeće na klupi Sinđelića iz Trpinje, ekipe koja igra u Četvrtoj ligi Hrvatske. Gavrilović je angažovan na mesto šefa stručnog štaba, što je u neku ruku priznanje za savestan i kvalitetan rad, koji očigledno da nije nepoznat ljudima iz sveta fudbala.

Rođeni Šapčanin, kome je „najvažnija sporedna stvar na svetu“ životno opredelenje iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru, započetu u šabačkoj Mačvi. Kao veoma mlad i darovit defanzivac postaje meta mnogih klubova, pa prelazi u redove mesnog rivala Raničkog, a kasnije sa velikim uspehom branio boje Hajduka iz Kule, Raničkog iz Bajmoka, Mladosti iz Apatina gde je ostao da živi, i Radničkog Koceljevo, do internacionalnog igranja u Pelisteru Makedonija. Po okončanju aktivnog igranja (ne zna se kada je ovaj večni mladić, i da li je uopšte prestao da igra fudbal) opredelio se za trenerski poziv i već je desetak godina u tim vodama gde je postao veoma cenjen, što je na kraju rezultiralo sa primamljivom ponudom da preuzme klub koji ima velike ambicije. Popularni Žićo ne krije da mu je teško pao rastanak sa Bratstvom 1946 u kome je ostvario značajne uspehe. Sa klubom iz Prigrevice, što samostalno što kao pomoćni trener, dospeo je iz Pordučne do Prve lige Srbije uz mnoge oborene rekorde liga.

Uz Bratstvo 1946 me vezuju lepe uspomene. Bila je to sredina u kojoj je vladao zdrav duh uz sjajne uslove za rad. Nažalost, rastanak je bio neminovan, jer se klub preselio u Staru Pazovu pa zbog udaljenosti nisam mogao da prihvatim ponudu novog vlasnika i finansijera Milića Stojakovića. To bi uticalo na moj porodični život. Trpinja je od Apatina udaljena oko 45 km i to je donekle prihvatljiva razdaljina za putovanje, kaže Gavrilović.

Čelnici Sinđelića iz Trpinje opredelili su se da ga angažuju, a dogovor je brzo postignut. Obostrane ambiceje su se poklopile. Sinđelić želi plasman u gornji deo tabele, a Gavrilović ne beži od takvih obaveza.

-Od kako sam u fudbalu uvek sam imao sreće da igram i radim u klubovima koji imaju jasan cilj. Predočena su mi klupska očekivanja, ponuđeni dobri uslovi i na meni ja da se ponovo dokažem. Na raspolaganju imam ekipu iz prošle sezone, a doveo sam stopera Gorana Banića i mladog Apatinca Bojana Rodića. Verujem da ćemo uspeti, a nakon prve provere koju smo imali u duelu sa Njegoslavcima i rešili u svoju korist sa 5:3 mogu biti donekle zadovoljan kvalitetom ekipe. Ima prostora za napredak, ali imamo poteškoća sa trenutnim stanjem oko korona virusa, koji je prisutan u čitavom svetu. Nadam se da će se srediti dozvola za naš nesmetani dolazak na treninge i utakmice i onda se možemo nadati mnogo boljem izdanju, poručuje Života – Žićo – Gavrilović poznat po tome da je veliki borac, optimista i strateg koji ceni rad.

Da li su očekivanja novog kluba realnost i ima li Sinđelić dovoljno kvaliteta da se bori u samom vrhu ligaškog takmičenja?

Po prirodi sam optimista, ali znam šta su nam dometi. Čovek u životu mora da ima svoj pravac, da zna šta želi i ukoliko se opredeli za neki poziv, obavezan je da se tome maksimalno posveti. Sve ostalo je gubljenje vremena. Život me je učio da se samo radom, upornošću i poštenim pristupom obavezama može napredovati. Sa igračima imam korektan odnos, poštujem ih i od njih zahtevam isključivo ono što mogu pružiti na terenu. Nisam nerealan pa da očekujem da budu iznad svojih limita. Smatram da imamo objektivnog kvaliteta da pariramo ostalim timovima koji će pretendovati za vrh tabele. Otežavajuća okolnost nam je trenutna situacija, ali ni drugima nije mnogo lakše. Moramo se prilagoditi sadašnjim uslovima i tako raditi. Bilo bi mnogo lakše da sam konstantno tamo, ali trenerski poziv je takav, kategoriač je i objektivan Života – Žićo – Gavrilović.