petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZIMSKI TURNIR U MALOM FUDBALU POLOŽIO SVE ISPITE, A BRILJIRAO…

DEJAN JELIČIĆ ČOVEK SA STO RUKU

U subotu 11. januara, nešto posle 23 časa poslednji sudijski zvižduk označio je kraj još jednog apatinskog zimskog turnira u malom fudbalu. Posle 13 večeri, u kojima su se vodile bespoštedne borbe, došlo se do pobednika u svim kategorijama. Do laskavih zvanja najboljeg ekipe su morale da se dokazuju, pruže najbolje što znaju i ponekad nadmaše sebe. U pojedinim kategorijama pobednik je donekle očekivan, ali je bilo dosta “iznenađenja” što je dalo poseban draž turniru. Ove godine četvrtfinalne, polufinalne i finelne utakmice bile su prave poslastice za posetioce. Neizvesnost je trajala do samog kraja a pobednika su odlučivale nijanse, ili u tom trenutku veća inspiracija pojedinaca. To se pre svega odnosi na pobedničku ekipu Coffi Time iz Sombora koja je u svojim redovima imala nekoliko individualaca koji su svo svoje znanje podredili kolektivnom zalaganju, pa su na kraju uspeli da osvoje naslov prvaka protiv sjajne ekipe NTM Čikerija.

Šampioni za 2019/20

Ostaće zabeleženo da su prvaci apatinskog turnira igrači koji su nastupali u sastavu Dejan Jeličić, Aleksandar Ćovin, Nemanja Ćupurdija, Kristijan Timar, Strahinja Lučić, Vladimir Skrobonja, Vuk Ninković, Nikola Purić, Zoran Baljak i Milorad Resanović. Svi oni zaslužuju velike pohvale, ali ključna ličnost turnira bio je mladi golman apatinske Mladosti Dejan Jeličić koji je briljirao na golu šampionskog sastava i delova kao čovek sa sto ruku. Ovaj mladi Somborac, kome je trenutni status prvog golmana Mladosti, sasvim sigurno, samo prolazna stanica ka velikim ostvarenjima, mamio je aplauze sa tribina i delovao nesavladivo. On je u finalnoj utakmici uspeo u dva navrata da zaustavi kaznene udarce, a svojom sigurnošću ulivao je samopouzdanje saigračima. On je briljirao i u ostalim susretima, pa je njegovo imenovanje za najboljeg golmana propraćeno velikim i zasluženim aplauzom mnogobrojnih gledalaca. Za najboljeg igrača proglašen je njegov saigrač Strahinja Lučić koji je takođe blistao kada je bilo najpotrebnije. Šteta je što se Aleksandar Ćovin kasnije uključio u tim, jer je i on ostavio dubok pečat u igri pobednika, pogotovo u završnoj utakmici gde je postigao dva pogtoka.

Prema očekivanjima titulu prvog strelca poneo je Srđan Vuković iz NTM Čikerija koji važi za pravog majstora malog fudbala čija se ekipa morala ove godine zadovoljiti titulom vicešampiona.

Što se organizacije tiče utisak je da su mnoge stvari bile na visini zadatka i da je sve funkcionisalo onako kako je to zamišljeno, mada ima prostora za neke korekcije.

Pravo je zadovoljstvo videti ovakvu završnicu turnira. Neizvesnost oko pobednika, kvalitetan fudbal i pune tribine daju nam za pravo da tvrdimo da smo dobro radili. Sve što se dešavalo evidentirali smo i uskoro ćemo imati jedan sastanak na kome ćemo analizirati sve detalje i pokušati da ih unapred otklonimo kako nam se ne bi ponovili, kaže generalni sekretar Sportskog saveza opštine Apatin master profesor Radovan Đukić koji je nedavno stupio na tu funkciju i očigledno da je uspešno debitovao i dodaje:-Moramo se zahvaliti lokalnoj samouprav koja nam je izašla u susret i omogućila deci da igraju bez kotizacije, a seniorima je uvećan nagradni fond što se osteliko na kvalitetu ekipa.

Radovan Đukić, generalni sekratar SSO Apatin

Mrlju na turnir stavile su ekipe koje su nakon prvih nekoliko poraza napustile učešće i poremetile saticu i regularnost grupne faze takmičenja.

Ponavljaju se neke stvari od ranijih godina kada nam iste ekipe napuštaju turnir. Očekujem da budemo rigorozniji prema istima i sprečimo ih da to rade u budućem periodu. Lično sam zadovoljan kvalitetom turnira i načinom na koji je organizovan. Naredne turnire možemo očekivati sa mnogo više ekipa sa strane i mnogo žešću konkurenciju, reči su koordinatora sa sport u opštini Apatin Radomira Radujka.