ponedeljak, 2 avgustaApa-press vam želi dobrodošlicu!

ZNAČAJNA POMOĆ ZA RAZVOJ SPORTA

U Apatinu je danas organizovan novogodišnji prijem za predstavnike ženskih sportskih klubova sa teritorije opštine Apatin na kome su sumirani rezultati iz godine na izmaku, a tom prilikom klubovima su uručeni i kompleti sportske opreme za narednu sezonu.

Predsednica opštine, Dubravka korać iskoristila je priliku da od predstavnika klubova u otvorenom i konstruktivnom razgovoru čuje sugestije i predloge o daljem unapređenju uslova za razvoj sportkih klubova i perspektive omladine u Apatinu. Ona je ocenila da se primećuju pozitivni rezultati podrške koju lokalna samouprava svake godine planira na polju sporta i najavila ranije raspisivanje konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta i omladine u sledećoj godini. Prema njenim rečima u budžetu za 2021. godinu za ovu namenu planirana su značajna sredstva, kojima opština Apatin planira da pospeši omasovljenje sporta i intenzivniji rad sa decom.

Prema rečima Radovana Đukića, zamenika predsednice opštine Apatin donacijom sportske opreme i finansijskim sredstvima u budžetu, lokalna samouprava podržava sportske klubove kako bi njihovi rezultati bili još bolji, a rad sa decom još uspešniji.

-Ispred lokalne samouprave i Sportskog saveza danas smo okupili predstavnike sedam ženskih klubova kako bi im uručili sportsku opremu. Cilj nam je da maksimalno podržimo tendenciju razvoja sporta, a danas je fokus na ženskim sportskim klubovima koji okupljaju veliki broj dece u našoj opštini, rekao je Đukić.

On je ponovio reči predsednice opštine Apatin, najavivši ranije raspisivanje konkursa za sport u sledećoj godini, rekavši da su planirana sredstva za ovu namenu veća u odnosu na ona iz godine koja je na izmaku.

Milka Šašić, predsednica Omladinskog ženskog rukometnog kluba Apatin kaže da joj podrška lokalne samouprave veoma znači u funkcionisanju kluba.

-Proteklih nekoliko meseci podrška lokalne samouprave je veoma značajna. Ne samo kroz sportsku opremu nego i druge vrste pomoći. Zahvaljujući tome uspeli smo da pokrenemo omladinsku školu rukometa u kojoj se okuplja 30 devojčica. Počeli smo početkom novembra, kaže Šašić.

Ona je na kraju pozvala decu da se prijave u najmlađe sekcije ženskog rukometnog kluba koji će, kako je najavila čim se stvore uslovi za bezbedno odvijanje krenuti sa trenizima u halama.